Dyer med stjernesmell da Leicester snudde 0-2 til 3-2: – Det verste jeg har sett 

Leicester fortsatt ubeseiret i Premier League.  

Leicester - Aston Villa 3-2

Leicester lå under 0-2 mot Aston Villa, hentet opp igjen ledelsen på ti minutter og ett minutt før slutt scoret innbytter Nathan Dyer vinnermålet på King Power Stadium.

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken.

Debutanten ga alt i en duell med Villa-keeper Brad Guzan og var først på ballen med hodet. Ballen spratt inn i nettet, men matchvinneren ble liggende urørlig på gresset. Dyer kom seg likevel på beina til øredøvende jubel fra hjemmepublikummet.  

– Jeg forstår ikke at han kan gå utpå der etter den smellen. Det er noe av det verste jeg har sett, sa TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller om stjernesmellen.  

– Jeg visste ikke at jeg hadde scoret før jeg hørte at fysioterapeuten sa det til meg. «Du må komme deg opp igjen. Du har scoret, sa han», forklarte Dyer etter kampen. 

27-åringen, som er på lån fra Swansea, scoret i sin første kamp for Leicester.

Ubeseiret Leicester
Leicester er fortsatt ubeseiret i Premier League og ligger nå på 2. plass,  fire poeng bak Manchester City. 

– Det var en helt vidunderlig kamp. For en moral! Denne seieren viser hva Leicester kan by på. De fortjente det. De var fantastiske i andre omgang, sa Stamsø Møller i TV 2s studio etter kampen.  

Aston Villa ligger på 15. plass med fire poeng.  

– Kampen skulle vært død og begravet på 2-0 til oss, men uheldigvis så gjorde vi en del individuelle feil som kostet oss kampen. Leicester kom enkelt til scoringene, sa en skuffet Tim Sherwood etter kampen.

Grealish-perle
Aston Villa ledet fortjent 1-0 til pause etter en nydelig scoring av unggutten Jack Grealish etter 39 minutter. Det var 20-åringens aller første Premier League-mål og han feiret ved å omfavne manager Tim Sherwood og Mark Robson. 

I pausen skrøt Premier League-ekspert Trevor Morley av Villa-manageren. 

– Tim er en god manager for Jack Grealish. Han får frihet til å spille og det har Tim aldri vært redd for å gjøre. Å bruke unge spillere.  Grealish har et stort potensiale. Han kommer til å bli en kjempegod spiller for England, dersom han velger å spille for dem, sa Morley. 

Andreomgangen startet som første, med høyt press fra Leicester uten at det resulterte i scoringer. I stedet la Carles Gil på til 2-0 for Aston Villa etter 63 minutter.

Men hjemmelaget ga seg aldri og ti minutter senere slo Riyad Mahrez en perfekt corner. Ritchie De Laet kom på første stolpe og satte ballen mot mål.  På streken stod Ashley Westwood og trodde han hadde avverget scoring.  Mållinjeteknologien viste imidlertid at ballen var inne og dermed fikk Leicester målet de trengte.  

Leicester fortsatte å presse på og ti minutter senere utlignet de ved Jamie Vardy. Vardy scoret dermed sitt tredje seriemål denne sesongen.  

I det 89. minutt fullførte Nathan Dyer snuoperasjonen da han kriget inn 3-2 i en duell med Brad Guzan.