Rosenborg på full fart mot gullet - sikret seieren på overtid

Innbytter Anders Konradsen sørget for at Rosenborg vant toppkampen mot Stabæk.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg-Stabæk 1-0

Åtte poeng skilte serieleder Rosenborg og tabelltoer Stabæk da lagene møttes på Lerkendal søndag kveld.

Det så ut til å ende med 0-0 og status quo, men på overtid steg Rosenborg-innbytter Anders Ågnes Konradsen til værs og stanget inn ballen etter en corner fra Pål André Helland. 

Dermed kunne Rosenborg juble for tre poeng, og elleve poengs ledelsen i Tippeligaen sju runder før slutt. 

– Det er fantastisk følelse å score et så viktig mål i aller siste sekund. Det føles godt, sier Anders Konradsen til C More.

Se målet i videovinduet over!

– Vi har fortsatt noen kamper igjen, men det var et viktig mål. Nå har vi virkelig god kontroll på seriegullet. Det betyr mye, sier matchvinneren.

En annen som gledet seg var RBKs midtbaneelegent Ole Selnæs, som leverte en glimrende kamp på midten for trønderne.

– Det var utrolig deilig på slutten, jeg kan ikke komme på en bedre seier, sier han.

Svak førsteomgang

Lagene har Tippeligaens to mestscorende denne sesongen, men verken Stabæks Adama Diomande (17 mål, solgt til Hull på Deadline Day) eller Rosenborgs Alexander Søderlund (20 mål, suspendert) entret matta på Lerkendal.

I det ligger kanskje litt av forklaringen på at det tok sin tid før noen av lagene klarte å skape noe. Det første som lignet en mulighet kom etter en halvtimes spill, da Stabæks Yassine El Ghanassy fyrte løs fra drøyt 16 meter, men ballen endte over mål.

Rosenborg dominerte spillemessig, men klarte ikke å skape noe i sin egen storstue. Lagene gikk til pause med 0-0, og publikum kunne bare håpe at de ville bli litt mer underholdende i den andre omgangen.

Vertene festet grepet

Rosenborg fikk sin hittil beste sjanse da Jørgen Skjelvik slo inn fra venstrekante seks minutter ut i andre omgang.

Ballen nådde Mike Jensen som klinket til på direkte ved bakre stolpe, men avslutningen til dansken sto ikke i stil med forarbeidet.

Men Rosenborg koblet et stadig sterkere grep utover i omgang, og etter 66 minutter kom Rosenborgs første gigantsjanse. 

Mike Jensen vant ballen inne på Stabæks halvdel, og slo en glimrende bakromspasning mot Yann-Erik de Lanlay.

Siddisens avslutning var god, men Mande Sayouba i Stabæk-målet vartet opp med en mesterlig redning. 

Få minutter senere sto Sayouba for nok en kjemperedning da Hólmar Örn Eyjólfsson styrte ballen mot mål etter et godt frispark fra Pål André Helland, og hjemmefansen på Lerkendal kunne ikke annet enn fortvile.

Rosenborg holdt presset oppe, og både Pål André og Tobias Mikkelsen fikk gode muligheter for vertene, men tre minutter før full tid var det Stabæk som nesten kontret trønderne i senk. 

Dramatiske sluttminutter

Stabæk-innbytter Giorgi Gorozia kom alene med RBK-keeper André Hansen, og var nær med å sette ballen i mål etter å ha rundet sisteskansen. Men på streken sto Ole Selnes, og vippet ballen opp i egen tverrligger før RBK fikk klarert. 

Like etter satte Stabæk ballen i mål, men Nicolai Næss ble avlåst for offside. Reprisene viste at det var en helt marginal avgjørelse.

Rett etter smalt det i den andre enden, da Matthías Vilhjálmsson og Pål André Helland kom til hver sin gode avslutningsmulighet, men Stabæk-kaptein Morten Morisbak Skjønsberg ofret alt og blokkerte begge avslutningen.

Men nesten tre minutter på overtid skulle de blå hjertene bli knust. Innbytter Anders Ågnes Konradsen steg til vært og stanget inn ballen etter en corner fra Helland, og hele Lerkendal eksploderte i jubel. 

Nå skal det godt gjøres å hindre en trøndersk gullhøst, med elleve poengs ledelse sju runder før slutt.

Men Stabæk kan forhindre dobbeltjubel for trønderne. Den 23. september gjester de Lerkendal igjen. Da står det en plass i cupfinalen på spill.

Vis flere