Soldater trålet hager etter savnet, nyoperert og desorientert polakk

Store letemannskaper ble satt i sving etter at den nyopererte mannen lørdag kveld stakk av fra et behandlingssenter. Søndag kveld ble han funnet i god behold.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Stavanger etterlyste en 36 år gammel polsk mann som lørdag kveld forsvant fra Lassa rehabiliteringssenter. Mannen er glattbarbert på den ene siden av hodet i forbindelse med en operasjon. 

– Han er nylig operert i hodet og han er desorientert, sa operasjonsleder  i Rogaland politidistrikt Trygve Ravndal til TV 2 søndag ettermiddag. 

88 personer deltok i letingen, blant annet 50 rekrutter fra Forsvaret.

Ved 18-tiden søndag kveld ble det meldt at mannen var funnet på Vistnes. Han skal være i tilsynelatende god behold, og politiet takker alle som har deltatt i letingen.

Utvidet søket

I tillegg til at mannskapene gikk langs veiene i området og gjennomsøkte hager, brukte de også tre redningshundekvipasjer og en politihund til å søke i terrenget. Søket tok utgangpunkt på Shell-stasjonen i Madlaveien og søkeradiusen ble utvidet fortløpende. 

– Han har problemer med å snakke etter operasjonen, men han er ganske førlig og kan derfor ha gått langt, sa operasjonsleder Ravndal mens søket fortsatt pågikk. 

Politiet offentliggjorde bildet av mannen som du kan se øverst på denne siden. Han er 190 cm høy, iført en grønn t-skjorte, grå joggebukse og crocs. 

Overvåkningsbilde fra bensinstasjon

Mannen ble meldt savnet lørdag kveld klokken 21.00, og ble sist observert ved Shell Madla klokken 01.00 natt til søndag.

– Han hadde da vært inne på bensinstasjonen, virret litt rundt og deretter gått ut igjen, sa operasjonsleder Ravndal til TV 2. 

Også drosje- og busselskaper i Stavanger-regionen ble varslet.