Premier League

Slik hylles Martial etter drømmedebuten

Anthony Martial fikk ros av Thierry Henry og stjal overskriftene i engelske aviser. 

Manchester United-Liverpool 3-1

Anthony Martial (19) er kanskje verdens dyreste tenåring. Akkurat det tenker nok ikke Manchester United-supporterne så mye over etter drømmedebuten mot Liverpool. Stadionklokken på Old Trafford viste 85:35 da Ashley Young spilte ballen til Martial på Manchester Uniteds venstreside. De neste sju sekundene var en oppvisning i fransk kraft, frekkhet og eleganse. Drømmenes teater gikk av hengslene da Martial rolig plasserte inn scoringen som sikret tre viktige og kjærkomne poeng for hjemmelaget.

Snakker ikke engelsk
Lagkameratene så ut til å nyte øyeblikket nesten like mye som unggutten selv. Ashley Young er blant dem som hyller Martial etter oppvisningen. 

– Morgan Schneiderlin fungerer som tolken hans, men det gjør ingenting at han ikke snakker engelsk så lenge han snakker slik på banen, sier Young.

– Det var vidunderlig. Jeg så også at han fysisk kan spille i Premier League, la manager Louis van Gaal til.

Engelske tabloidaviser vier mye spalteplass til Martial dagen derpå.

Independent og Daily Mail topper med overskriften «Martial arts». Flere varianter av den samme overskriften preger de andre store avisene. Martial pryder også sportsseksjonen til Telegraph. Den finurlige overskriften «Martial plan», som spiller på Marshallplanen, det amerikanske hjelpeprogram rettet mot Europa etter andre verdenskrig, dekker avisens forside.

– Jeg har ikke hørt Manchester United-fansen juble så høylydt noensinne. Jeg vet det er mot Liverpool, men for hele stadion var det en stor lettelse. Det var et stort, stort øyeblikk for en spiller som debuterer, sier Gary Neville.

Hylles av Henry
Mange har sammenlignet Martial med Thierry Henry. 

– En må bare skru klokken tilbake til 2004 og Henrys hat-trick mot Liverpool på Highbury. Ett av målene minnet mistenkelig om den han satte inn her, sa Øyvind Alsaker etter kampslutt.

Henry var selv tilstede på kampen.

– Det var et flott mål. Han satte den sjansen bra. Han fikk keeperen til å fryse ved å kikke opp like før avslutningen. Det er det jeg likte, sier Henry selv.