Ulykken skjedde like ved innkjøringen til Melbu. Bilen hadde ifølge politiet meget høy fart, traff jordvollen og havnet på taket i en hage.  FOTO: RAGNHILD STIKHOLMEN / VOL.NO
Ulykken skjedde like ved innkjøringen til Melbu. Bilen hadde ifølge politiet meget høy fart, traff jordvollen og havnet på taket i en hage. FOTO: RAGNHILD STIKHOLMEN / VOL.NO

Bil med fire personer havnet på taket i hage i Nordland

To personer ble sittende fastklemt etter en bilulykken i Melbu i Vesterålen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En bil kjørte av veien og havnet på taket i Melbu i Hadsel kommune i Nordland natt til søndag.

Det var fire personer i bilen, og to satt fastklemt i halvannen time før brannvesenet klarte å få dem løs. 

Høy fart

– Det har vært stor fart, og bilen har kjørt av veien. Den skal ha truffet en jordvoll og deretter havnet på taket i en hage, sier Frode Strende, operasjonsleder i Midtre Hålogaland politidistrikt til TV 2.

Nødetatene fikk melding om ulykken klokken 03.36, og en Sea King og et ambulansehelikopter ble sendt til stedet.

Det er foreløpig ikke mistanke om promille, men politiet har bedt om blodprøve av føreren dersom det er medisinsk forsvarlig. 

Livstruende skader

Ifølge Nordlys ble tre av de fire påført alvorlige skader og fløyet til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø med ambulansehelikopter.

– De tre hos oss på UNN har alle gjennomgått operasjon for livstruende skader. Tilstanden er søndag ettermiddag fortsatt kritisk og ustabil for to av de skadde, mens for den tredje er tilstanden alvorlig og ustabil. De skadde er menn i 20- og 30-årene, sier pressekontakt ved UNN Per Christian Johansen søndag ettermiddag til Lofotposten.

De fire er av utenlandsk opprinnelse, men skal være i arbeidsforhold lokalt i Hadsel, skriver Nordlys.