FLYKTNINGER: Syriske flyktninger måtte natt til lørdag overnatte utenfor Politiets utlendingsenhet på Tøyen i Oslo.  FOTO: ALEXANDER KLANDERUD / TV 2
FLYKTNINGER: Syriske flyktninger måtte natt til lørdag overnatte utenfor Politiets utlendingsenhet på Tøyen i Oslo. FOTO: ALEXANDER KLANDERUD / TV 2

Mange flyktninger vil videre fra Sverige

Flere hundre flyktninger har de siste dagene kommet til Sverige. Mange vil videre til Norge eller Finland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Et stort antall av dem som har kommet i dag og i går, vil ikke søke asyl i Sverige. De vil videre til ett av våre naboland, Finland eller Norge, sier pressetalsmann Emelie Smedslund Migrationsverket til TT lørdag kveld.

Svenske myndigheter har ikke tall på hvor mange flyktninger som har kommet til Sverige de siste dagene, men sier at det dreier seg om flere hundre.

Flyktninger og migranter som ikke har billett eller penger til billett, får likevel kjøre med offentlig transport i Sverige. Både det svenske togselskapet SJ og en rekke andre trafikkselskap sier ja til det.

– Av humanitære grunner vil vi ikke tvinge hardt prøvde mennesker ut av togene dersom de mangler billett, sier pressetalsmann Ronny Hörstrand i SJ. (©NTB)