Premier League

Kelechi (18) ble matchvinner for Manchester City

Kelechi Iheanacho reddet Manchester City mot Crystal Palace. 

Crystal Palace - Manchester City 0-1

Den nigerianske unggutten ble byttet inn for Wilfried Bony like før slutt. Sekunder senere scoret han sitt første Premier League-mål og avgjorde kampen for et skadeskutt City-lag. 

– Et vidunderbarn
– Dette er ikke hvem som helst. Dette er et vidunderbarn som var helt outstanding i U17-VM for to år siden. Da hadde han seks mål og seks assist og var Nigerias beste spiller. De vant også turneringen. Dette kan være starten på noe helt spesielt. Vi vet at Manchester City har mange gode unggutter og han her er en av dem, sa TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller om Citys matchvinner etter kampen.  

– Betyr veldig mye
Iheanacho var naturlig nok fornøyd med å ha avgjort kampen. 

5 - Man City have won their opening five games of a top-flight season for only the second time(after1912-13). Juggernaut.

— OptaJoe(@OptaJoe) 12. september 2015

– Det betyr mye for. Jeg er veldig glad og takknemlig overfor manageren for at jeg fikk sjansen, sa han til Sky Sports etter kampen.  

Den beskjedne 18-åringen er klar over at han må gripe sjansen når den først byr seg.

– Jeg vil fortsette å gjøre mitt beste på trening og i kampene – hvis jeg får komme innpå. Det er utrolig mange stjernespillere her. Jeg må bare være kald og jobbe hardt, sa han. 

Dermed troner Manchester City øverst på tabellen med 15 poeng på 5 kamper og 11-0 i målforskjell. 

Skadeskutt City
Manchester City måtte klare seg uten både David Silva og Raheem Sterling mot Crystal Palace. I tillegg valgte Manuel Pellegrini å la nyervervelsen Kevin De Bruyne starte på benken. Til tross for det ble det en fartsfylt førsteomgang på Selhurst Park. Begge lag spilte seg til gode sjanser, men ingen klarte å omsette sjansene i scoringer.

Etter 24 minutter måtte Sergio Agüero gå av banen med en kneskade etter å ha blitt taklet av Scott Dann. Argentineren ble erstattet av De Bruyne, som hadde ett par fine involveringer før pause.  

Navas med kjempebom
Andreomgangen var kun seks minutter gammel da Kevin De Bruyne spilte Jesus Navas fri. Spanjolen rundet Alex McCarthy, men klarte utrolig nok å bomme på det åpne målet.  

Etter dette dreide det meste seg om serielederne fra Manchester. De spilte seg til flere sjanser, uten at det førte til mål. Crystal Palace var småfarlige på kontringer og etter 70 minutter testet Jason Puncheon Joe Hart med en heading som City-keeperen reddet mesterlig.  

Manchester City fortsatte å presse, men Brede Hangeland og resten av Crystal Palace-forsvaret var kompakte og gode.  

Det så ut til å ende målløst og uavgjort på Selhurst Park. Så byttet Pellegrini Bony med Kelechi Iheanacho like før slutt. 18-åringen brukte kun noen sekunder på å vise seg frem. Mc Carthy måtte gi retur på et skudd fra Nasri og Iheanacho fikk en lett jobb med å sette returen i mål. 

Skuffet Hangeland
Brede Hangeland spilte en god kamp i Crystal Palaces forsvar. Nordmannen fikk sine første 90 minutter for sesongen og var skuffet over å tape kampen helt på tampen.  

– Jeg synes vi kjempet veldig bra. Vi matchet dem i 90 minutter. Det var skuffende å ikke få noe med seg her. Det var vanskelig å komme inn der bak. Jeg har ikke spilt noe særlig denne sesongen. Ikke Martin Kelly på backen heller. Vi trener hardt og det er en god ting å ha så bred stall, sa nordmannen etter kampen.