Özils hovmesterblikk og to spiss-scoringer sørget for Arsenal-triumf

Tysk-engelsk og spansk-fransk samarbeid var nok da Arsenal tok sesongens første hjemmeseier.

Arsenal-Stoke 2-0
Se videosammendrag av kampen i videovinduet øverst!

Arsenal hadde til gode både å score og å vinne på hjemmebane i Premier League denne sesongen forut for lørdagens kamp mot Stoke, men et øyeblikks magi etter en drøy halvtime gjorde slutt på den tørken.

Mesut Özil viste at han har øyne som få andre og slo en perfekt pasning i bakrommet til Theo Walcott, som hadde fått tillit som spiss i stedet for Olivier Giroud. Alene med Jack Butland var Walcott iskald og satte inn 1-0 for vertene.

– Den ballen fra Mesut Özil er krydret med sukker og kanel og marinert i deilig, deilig fløte, sa Aleksander Schau i TV 2s Premier League-studio.

Scoringen så lenge ut til å bli den eneste i et enormt sjansesløseri av et oppgjør for de røde, men fem minutter før slutt stanget innbytter Giroud inn kampens andre etter et flott innlegg fra Santi Cazorla. Dermed vant Arsène Wengers lag 2-0 mot Mark Hughes' Stoke.

To iskalde spisser er nok det Wenger ønsket seg etter at supporterne har skreket om å kjøpe en ny spiss gjennom et ekstremt lite aktivt overgangsvindu for The Gunners' del.

Seieren betyr uansett at Nord-London-klubben er oppe på ti poeng, og med det passerte Crystal Palace på tabellen etter Manchester Citys sene seiersmål litt lengre sør i London.

Arsenal burde scoret mange flere
Iskald var for øvrig også Laurent Koscielny, da han forsøkte å dempe ballen i bakre rekker rundt ti minutter etter pause. Franskmannen mislyktes, og ga Xherdan Shaqiri muligheten til å utligne. Den sveitsiske landslagsspilleren skjøt hardt fra skrått hold, men Petr Cech reddet Stokes rekordkjøps forsøk.

Det var allikevel mannen på motsatt side, Jack Butland, som stod for de fleste redningene på Emirates lørdag. Før hvilen tvingte både Alexis Sanchez og Santi Cazorla fram det beste i ham, mens både Walcott og Özil også burde funnet veien til nettmaskene ved flere anledninger i den 1. omgangen.

Özil, Walcott og Koscielny var blant dem som burde tegnet seg på også i 2. omgang, men den unge engelske landslagskeeperen var i det umulige hjørnet. Innbytter Olivier Giroud og Santi Cazorla skjøt også utenfor fra gode posisjoner

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk