Stordalen lover å gi flyktningene jobb

– Dette er leger, tannleger og lærere, det er resurssterke mennesker som vil bidra i Norge fremover, sier hotellkongen Petter Stordalen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

25. april i år var Petter Stordalen gjest på TV 2 Nyhetskanalen. Der lovet han at han skulle hjelpe til med å huse 1.000 flyktninger dersom flyktningstrømmen til Norge ble stor.

Denne uken har han gjort nettopp det, og han har flere dager bidratt med over 5.000 sengeplasser.

VIL ANSETTE: Petter Stordalen sier han gjerne ansetter flyktningene på sine hoteller.  FOTO: MARGRETHE HåLAND SOLHEIM / TV 2
VIL ANSETTE: Petter Stordalen sier han gjerne ansetter flyktningene på sine hoteller. FOTO: MARGRETHE HåLAND SOLHEIM / TV 2

Lover jobb

Lørdag var han igjen på TV 2 Nyhetskanalen, og da kom han med en ny lovnad.

– Dersom syrerne kommer til dine hoteller og spør om jobb, vil de få det da?

– Det kan jeg definitivt love at de vil få, sier Stordalen.

Han sier han allerede har ansatt tusenvis av folk uten de "rette papirene", etter at de har fått inn folk på intervjuer for å la dem vise hva de kan.

– Vi må huske at dette er resurssterke personer. Det er leger, det er tannleger og lærere. Det er folk som lett kan integreres, sier han.

Vil bidra

Stordalen mener vi bør slutte å regne ut hva flyktningene vil koste oss, og også ta med i beregningen hva de kan bidra med. 

– Jeg tror disse kommer til å bli gode skattebetalere. De vil bli viktige for Norge framover, sier han.

Han sier han aldri var i tvil om at han måtte bidra, og mener norske myndigheter bør bidra i enda større grad. 

– Er man rik må man være snill, er man veldig rik må man være veldig snill, og raus, hvis ikke er man bare rik. Vi sitter her i verdens rikeste land, og da mener jeg vi bør gå foran og bidra med mye i denne situasjonen, sier han.

Han får støtte fra advokat Geir Lippestad, som mener Norge bør ta sin del av kaka.

– De som kommer er jo mennesker, mennesker med kunnskap. Det er enkeltmennesker som søker trygghet og et nytt liv, sier Lippestad.