SLO LANDSMANNEN WAWRINKA: Roger Federer er i kanonform. Nå venter verdensener Novak Djokovic i finalen i US Open. (AP Photo/David Goldman)
SLO LANDSMANNEN WAWRINKA: Roger Federer er i kanonform. Nå venter verdensener Novak Djokovic i finalen i US Open. (AP Photo/David Goldman)

Federer møter Djokovic i US Open-drømmefinale

Roger Federer slo landsmannen Stanislas Wawrinka i tre strake sett.

Roger Federer overbeviste og slo Stan Wawrinka med settsifrene 6-4, 6-3, 6-1 i semifinalen i US Open i natt.

Dermed er han klar for finale. Der han møter verdens beste tennisspiller, serbiske Novak Djokovic. De to møttes også i Wimbledon-finalen. Da vant Djokovic.

I natt slo serberen Marin Cilic 6-0, 6-1, 6-2 i en kamp som bare varte 95 minutter.

Det går med andre ord mot en forrykende finale. Federer har ennå ikke tapt et sett i årets US Open. Han har vunnet turneringen fem ganger tidligere, men han har ikke nådd finalen siden 2009.

– Jeg har jobbet hardt de siste seks årene for å nå finalen. Jeg har vært nær et par ganger, og i natt fungerte det mot Stan, sier Federer.

– Formen min er god, kanskje den beste jeg har hatt. Jeg server bra og spiller positiv tennis. Jeg ville elske om det fungerte i én kamp til denne gangen, sier Federer.

Verdenseneren Djokovic har allerede vunnet to Grand Slam-turneringer denne sesongen. Federer står uten Grand Slam-seier siden Wimbledon i 2012.

– Djokovic har hatt et fabelaktig år. Det står alltid mye på spill når vi møter hverandre. Han kan ta sin tredje tittel denne sesongen, jeg min første på en stund. Han er kanskje den spilleren som beveger seg best på hard court, men han er stabil på alle underlag. Djokov er vanskelig å slå, han er tøff mentalt og han gir ingenting vekk. Jeg liker den utfordringen, sier Federer.

Finalen spilles søndag klokken 22.00 og vises på Eurosport.