Sanger Jewel Kilcher på CMT Awardsi 2008. FOTO: AP/Evan Agostini
Sanger Jewel Kilcher på CMT Awardsi 2008. FOTO: AP/Evan Agostini

Superstjerne med sjokkavsløring: Fikk seksuelle tilnærminger som åtteåring

Åtte år gammel måtte artisten Jewel begynne å si nei til tilbud om å ligge seg til toppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den Grammy-nominerte artisten Jewel (41) som nå er aktuell med sin tolvte album, Picking up the pieces, forteller nå om hvordan starten av karrièren ikke var noen dans på roser.

20 år etter at hun startet karrièren sin, sier hun følgende til The Hollywood Reporter:

– Musikkindustrien er en veldig mannsdominert industri. Jeg lå meg aldri til topps, aldri. Det var aldri en stund der jeg ville kompromisse med det. Jeg var alltid villig til å gå der ifra. Jeg tror den typen innstilling gjør at alle rundt deg forstår. Men du vet, jeg har hørt mange historier om det motsatte, sier hun til magasinet. 

Hun mener de mest sårbare kvinnene har det tøffest i musikkindustrien.

– Jeg så at kvinner ville gi seg hen bare for et kompliment. Jeg følte at menn var villig til å utnytte noen hvis de så noen som var sårbar, sier hun til The Hollywood Reporter.

Det starter tidlig

Jewel startet karrieren sin som ung pike, og allerede fra åtteårs-alderen begynte tilbudene om å ligge seg til toppen å komme.

– Jeg hadde menn som prøvde seg på meg, beklageligvis, helt siden jeg var veldig ung. Som åtteåting var det menn som puttet penger i hånden min og sa «ring meg, og som sa det hadde vært så fint å fått deg til sengs når du ble eldre», og andre fæle ting.

Hun lærte seg tidlig å behandle menn slik at de ikke skulle bli sint på henne selv om hun ikke ga etter for tilbudene deres.

– Jeg brukte oftest humor for å komme meg ut av ubehagelige situasjoner, sier hun til magasinet.