107 døde etter kranvelt over moské i Mekka 

Over hundre personer mistet livet da en byggekran kollapset over en stor moské i Saudi Arabia nå i ettermiddag. NB! Vi advarer mot svært sterke bilder i videoen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tallet på omkomne etter kranvelten over verdens største moské i Mekka har steget til 107. Kraftig vind og regnskyll var trolig årsak til ulykken.

I tillegg til de mange omkomne, ble 238 mennesker skadd i ulykken fredag kveld, ifølge det saudiarabiske sivilforsvaret. Den massive kranen knuste deler av taket og ligger delvis inne i moskeen.

– Alle dem som er skadd og de døde er nå fraktet til sykehus. Det er ingen igjen på ulykkesstedet, sier Suleiman al-Amr, sjefen for Saudi-Arabias sivilforsvar.

Han sier at kranen mest sannsynlig veltet på grunn av sterke vindkast. Det har vært kraftig storm i det vestlige Saudi-Arabia de siste dagene, og det regnet kraftig i Mekka da ulykken skjedde.

Stormoskeen, eller Masjid al-Haram-moskeen, er verdens største moské, og da ulykken skjedde var den var full av troende som hadde samlet seg til fredagsbønn. Ulykken skjer bare uker før den årlige islamske pilegrimsreisen Hajj som trekker flere millioner muslimer til Mekka.

Utenriksdepartementet har så langt ikke fått melding om at nordmenn skal være involvert i ulykken.

Bilder som nå sirkulerer på sosiale medier viser mennesker i blodige klær samt store mengder bygningsmasse spredt utover. Deler av en stor byggekran har tilsynelatende gått gjennom taket.

Redningsarbeid pågår nå for fullt å stedet.

NTB/TV 2