«De holdt hverandre i hendene og gråt på hverandres skuldre»

SØGNE (TV 2): Ungdommene i Søgne kommune sørger sammen etter at Alma Gabriela Knutsen (14) skal ha blitt drept av en jevnaldrende gutt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sorg og fortvilelse preger Søgne utenfor Kristiansand, dagen etter at det ble kjent at en 14 år gammel har tilstått drapet på en 14 år gammel jente.

Jenta ble funnet død lørdag 29. august. Hun ble sist sett torsdag kveld. Politiet opplyste først at de ikke hadde noen holdepunkter for å si at noe kriminelt hadde skjedd. Etterforskningen satte imidlertid politiet på sporet av den nå drapsmistenkte 14-årige gutten.

Han ble avhørt som vitne tidligere i etterforskningen. Torsdag ble han imidlertid kontaktet av sivilt politi. I løpet av kort tid erkjente han at han hadde drept den jevnaldrende jenta.

Etter det TV 2 erfarer skal dødsårsaken være drukning.

– Ungdommene trøster hverandre

I dag var lysene igjen tent i Søgne kirke. Sogneprest Eirik Nyfeldt Bø har hatt tett kontakt med ungdommene i Søgne både på ungdomskolene der de to var elever og i forbindelse med begravelsen for én uke siden. 

– Det fine å se er hvordan de kom sammen og holdt sammen og tok vare på hverandre midt oppi alt dette vonde og meningsløse. De holdt hverandre i hendene, de gråt på hverandres skuldre, de trøstet hverandre, de pratet med hverandre, sier sognepresten. 

– Jeg opplever at de tenker som oss, at de er sjokkert og at de ikke forstår hvordan dette kunne skje. Og det er de spørsmålene ungdommene stiller. 

Søgne i sorg

Også i Søgne sentrum møttes folk for å snakke sammen og for mange ble ord fattige.

– Det er trist. Jeg tror hele Søgne føler at dette er trist, sier en kvinnelig innbygger.

– Det er bare tapere i denne saken. Både familien til den som ser ut til å ha vært involvert i dette og den som er drept. Og det er fryktelig trist at det er så unge mennesker kommer opp i sånne saker, sier ei annen.

Involvert i tidligere skyteepisode

Gutten var kjent av barnevernet fra før etter en skyteepisode i fjor. 

14-åringen og to av hans jevnaldrende kamerater skal ha stjålet tre våpen de som de skjøt med i skogen ved Langenes, sør for Søgne sentrum. Én av guttene løsnet et skudd og traff seg selv i benet.

Saken ble anmeldt og guttene ble fulgt opp av barnevernet. Søgne kommune vil nå undersøke om de burde ha fulgt opp 14-åringen bedre etter denne episoden.