GODE VENNER: I hegen kommer nok en gang Kronprinsesse Victoria på besøk til sin gode venninne Kronprinsesse Mette-Marit. FOTO: MARIUS GULLIKSRUD / STELLA PICTURES
GODE VENNER: I hegen kommer nok en gang Kronprinsesse Victoria på besøk til sin gode venninne Kronprinsesse Mette-Marit. FOTO: MARIUS GULLIKSRUD / STELLA PICTURES

Kongelige fra hele Europa fester på kongefamiliens «party-øy» på Tjøme

Både gravide Kronprinsesse Victoria og datteren Estelle har ankommet, samt Luxembourgs Kronprinspar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag ettermiddag ankom flere kongelige utenlandske gjester med flytog til Drammen. 

Både Sveriges kronprinsesse Victoria og datteren Estelle gikk av flytoget på dets endestasjon kl 14.48 i følge Drammens Tidene. De smilte og vinket til de frammøtte før de satte seg inn i den ventende bilen som i følge avisen, skal ta dem til sommerfest på Mågerø på Tjøme.

En drøy time senere ankom også kronprinsparet av Luxembourg, kronprins Guillaume og kronprinsesse Stephanie.

Sommerfest

Som flere andre år, har kongefamilien ofte hatt sommerfester på Mågerø, men det har ikke vært vanlig at de har invitert til fest så sent som i september tidligere.

– Det kan virke som den norske kongefamilien har invitert til årets siste sommerfest på sitt landsted Mågerø på Tjøme. Trolig betyr dette at både kongepar og kronprinsfamilien er på plass der i helgen. Kanskje også familien Behn, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland. 

Gode venner

Kronprinsesse Victoria av Sverige som nå er gravid med sitt andre barn, er god venninne med vår egen kronprinsesse Mette-Marit. Det er ikke mange dagene siden Victoria sist var i Norge. Ved siste besøk, var hun sammen med Mette-Marit i Halden for å delta på markeringen av Klimapilgrim 2015.

Men denne gangen er det altså ikke noe offisielt program bak besøket. Kun vennskapelig.

– Europas unge kongelige er i årenes løp blitt nære venner, og treffes ofte privat utenfor fotografenes kameralinser. Spesielt er det tette bånd de nordiske kongehusene imellom. Kronprinsesse Victoria er jo kong Haralds gud-datter og selv er hun prinsesse Ingrid Alexandras gudmor. Det er veldig hyggelig at lille prinsesse Estelle også er med for første gang, på besøk hos sin gudfar, kronprins Haakon, sier Totland til TV 2.

Skjermet festlokale

På kongefamiliens landsted på Mågerø kan de kongelige feste i vakre omgivelser uten å bli sett av andre hele tiden. 

– Kongefamiliens landsted ligger vakkert og skjermet til på Mågerø. Både kronprinsesse Victoria og kronprins Guillaume av Luxembourg har vært her før, men for unge kronprinsesse Stephanie er det første gang.

Ingen kommentar

Slottet ønsker ikke å si noe om kongefamiliens private fest på Mågerø.

– Når det gjelder Kongefamiliens private program, så kommenterer vi ikke det, sier pressevakten ved det norske Kongehus til TV 2.