Gro-Helen ble mobbet i barndommen: – Jeg trodde det var min skyld 

Skal vi danse-aktuelle Gro-Helen Tørum (53) forteller at mobbingen fikk henne til å føle seg usikker på seg selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forfatter og TV-personlighet Gro-Helen Tørum (53) er en av kjendisene som svinger seg på parketten i denne sesongens Skal vi danse.

I lørdagens program forteller hun om en tøff barndom som var preget av mobbing.

– Det var mange ulike typer mobbing. I hovedsak var det å alltid føle seg utestengt og ikke få være med. Å bli utelatt. Det var knuffing og skyving, og slike ting som barn er flinke til, sier Gro-Helen til TV 2.

– Jeg trodde det var min skyld

Hun forteller at mobbingen fikk henne til å føle seg usikker på seg selv.

– Det var trist å føle seg utenfor. Jeg kjempet hele tiden for å gjøre meg i stand til å være en av de andre. Og det førte til en konstant usikkerhet. Jeg ble skeptisk til folk og utviklet en egen evne til å se meg over skulderen, sier hun.

Det ble derimot ikke tatt noen grep for å stoppe mobbingen. Gro-Helen mener at noe av årsaken var at hun selv ikke tok det på alvor. 

– Jeg så ingen mulighet til at det kunne være annerledes. Jeg trodde det var min skyld at jeg ikke passet inn. For meg var mobbingen til å leve med. Jeg vokste opp med det, og jeg aksepterte at jeg ikke passet inn. Jeg gjorde ingenting med det, siden det var bare sånn det var, sier hun. 

Har blitt dårlig til å samarbeide

Gro-Helen forteller at hun har kommet styrket ut av mobbingen som hun opplevde i barndommen.

– Jeg gjør som jeg vil og er ikke redd for å stå alene. Man blir modig, rett og slett. Jeg dømmer ingen og forsøker hele tiden å se historie bak handling til de jeg møter.

Mobbingen har også ført til at TV-personligheten har lagt til seg en dårlig vane.

– Man blir ikke verdensmester i å samarbeide, sier hun.

– Hvordan fungerer det i dansingen?

– Jeg er god på samhandling. Jeg vil at andre skal ta ansvar for sitt, og gi meg ansvar for mitt. Jeg har enorm respekt for min dansepartner og hans kunnskap om dans, sier hun.

Hjemme var en trygg base

Gro-Helen forteller at hun som barn følte seg svært trygg hjemme og at hennes foreldrene aksepterte hun for den hun var.

– Jeg vokste opp i et fint hjem med masse kjærlighet. De tålte hele meg, både med de rebelske sidene og kreative påfunn. Fordi jeg hadde den trygge basen, så taklet jeg nok verden der ute.

I videoen i toppen av saken kan du se Gro-Helen fortelle om hvilke kreative påfunn familien hennes måtte tåle.

Se Skal vi danse på TV 2 lørdager klokken 19.30.