Watfords Matej Vydra scoret på AMEX Stadium mot Brighton forrige sesong. I kveld skal han prøve på nytt i ny drakt. FOTO: CLIVE GEE / NTB SCANPIX
Watfords Matej Vydra scoret på AMEX Stadium mot Brighton forrige sesong. I kveld skal han prøve på nytt i ny drakt. FOTO: CLIVE GEE / NTB SCANPIX

Disse skal sette fyr på Reading

Første runde etter Deadline Day er ekstra spennende for noen lag.

Mens Ipswich satt stille i båten, hadde Reading en travel sistedag av overgangsvinduet, og endte opp med noen meget spennende offensive spillere.

Ola John, Matej Vydra og Lucas Piazon er spillere man har sett, og hørt om, ganske lenge.

Matej Vydra har for lengst bevist at han behersker nivået i Championship også. Etter 2012/13-sesongen ble han sågar kåret til Årets spiller i ligaen. Da scoret han 20 ligamål. Forrige sesong scoret han 16. Problemet har vært at han har slitt i Premier League.

Matej Vydra med ny drakt på sin nye hjemmebane. FOTO: PAUL HARDING / NTB SCANPIX
Matej Vydra med ny drakt på sin nye hjemmebane. FOTO: PAUL HARDING / NTB SCANPIX

Det kan Reading nyte godt av nå. Sannsynligvis debuterer han i den TV 2 Premium-sendte kampen mot Ipswich i kveld.

Og i følge manager Steve Clarke er det heller ikke usannsynlig at vi får se de to andre.

Ola John er bror til den ikke ukjente tidligere Fulham-spilleren Collins John. Han var tippet en stor fremtid da han slo gjennom i Twente som tenåring for fire år siden. Han holdt blant annet Nacer Chadli på benken, fikk sin første innkallelse til Nederlands a-landslag – og Benfica valgte å bla opp store penger for kantspilleren.

I Benfica har det ikke gått på skinner, og på Deadline Day kunne Reading annonsere at Ola John var kommet til dem på lån.

Den siste er Lucas Piazon. Stjerneskuddet Chelsea sikret seg fra Sao Paulo for tre år siden, men som stort sett har vært på utlån siden. Lucas Piazon har representert Brasil fra U15 til U23, seneste i sommerens Pan American Games, der han scoret da Brasil vant bronsefinalen.

Lucas Piazon satser på mer jubel i Reading  FOTO: MICHAEL PROBST / NTB SCANPIX
Lucas Piazon satser på mer jubel i Reading  FOTO: MICHAEL PROBST / NTB SCANPIX

Se Reading - Ipswich på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo klokken 21.00

Alle disse tre kan man høyst sannsynlig se i kveld.

- De tre nye ser ut til å gli fint inn i gruppa. De er i god form, og de ser ut til å trives her. De ser alle frem til den første kampen, slår manager Clarke fast overfor klubbens egne hjemmesider.

- Det blir vanskelig å ta ut laget, spesielt fremover har jeg mange alternativer. Det betyr at jeg må være smart når jeg tar ut laget, fortsetter han.

Reading har fått en tøff start på sesongen, men slo Brentford, og fikk sesongens første ligaseier, i den siste kampen før landskamppausen. Det har gitt håp om bedre tider i vente.

Ipswich på sin side, har fått en knallstart, men kom ned på jorda igjen da Brighton vant 3-2 på Portman Road sist.

Jonathan Parr har man ikke sett noe til i starten på sesongen. Han har gått skadd, men nå er nordmannen på vei tilbake. Mandag spilte han reservelagskamp, og han er i bruttotroppen til kveldens kamp. Det betyr at han kan få en plass på benken i kveld.

Skaden kom på det aller mest ubeleilige tidspunktet, og i hans fravær har nyervervelsen fra Esbjerg, Jonas Knudsen, gjort sakene på venstrebacken bra. Så veien tilbake på laget kan bli tøff.

Kveldens kamp blir meget viktig. Ipswich hadde tre seirer og én uavgjort før tapet sist. McCarthy ble nominert til Månedens manager. Og kampen mot Reading vil vise om de kan fortsette fremgangene, eller om de er på vei mot litt tøffere tider. Reading ønsker å kjempe i toppen. Da bør denne vinnes, og i så fall har de full kontakt med topplagene.

Se Reading - Ipswich på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo klokken 21.00