ÅSTEDET: Her ved Søgneelva ble 14-åringen drept. Alma ble funnet noen hundre meter lenger ned langs elva. FOTO: TROND SOLVANG / TV 2
ÅSTEDET: Her ved Søgneelva ble 14-åringen drept. Alma ble funnet noen hundre meter lenger ned langs elva. FOTO: TROND SOLVANG / TV 2

Alma (14) døde av drukning

SØGNE/KRISTIANSAND (TV 2): Etter det TV 2 erfarer druknet Alma Gabriela Knutsen i Søgneelva. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 14 år gammel gutt erkjente torsdag i politiavhør at han hadde drept Alma. 

Endret status i saken

Jenta ble funnet død lørdag 29. august. Hun ble sist sett torsdag kveld. Politiet opplyste først at de ikke hadde noen holdepunkter for å si at noe kriminelt hadde skjedd. Etterforskningen satte imidlertid politiet på sporet av den nå drapsmistenkte 14-årige gutten.

Han ble avhørt som vitne tidligere i etterforskningen. Torsdag ble han imidlertid kontaktet av sivilt politi. I løpet av kort tid erkjente han at han hadde drept den jevnaldrende jenta.

Påtaleansvarlig Terje Skaddeberg Skaar ved Agder politidistrikt opplyste til TV 2 fredag morgen at det var avhør og teledata som førte til at politiet begynte å etterforske saken som en kriminell handling.

Involvert i skyteepisode

Den 14 år gamle gutten er tidligere kjent for politi og barnevern. I april 2014 stjal han og to andre gutter tre hagler i et hus og dro i skogen for å skyte med geværene. En av kameratene skjøt seg selv i foten og ble alvorlig skadd.

Gutten er tatt hånd om av barnevernet. Siden han er under den kriminelle lavalderen, finnes det ikke hjemmel i loven til å sikte eller straffeforfølge gutten.

Den endelige obduksjonsrapporten blir først klar om noen måneder.

Tung tid

Dette er andre gang på kort tid at den erfarne lensmannen Terje Pedersen får en drapssak i fanget. For to uker siden ble en kvinne drept av ektemannen i bygda. Nå er to familier rammet av en ny drapssak.

– Søgne og Songdalen har i løpet av kort tid blitt rammet av to tragedier – to drap. Det gjør sterkt inntrykk i et lite lokalsamfunn. Ekstra sterkt inntrykk gjør det når vi i denne drapssaken har et offer og en mistenkt som er så unge, sa lensmann Pedersen på en pressekonferanse torsdag.