TRAVELT PÅ VEIEN: Det er tett trafikk på hovedveiene gjennom Oslo hver eneste dag.   Foto:Terje Bendiksby / SCANPIX
TRAVELT PÅ VEIEN: Det er tett trafikk på hovedveiene gjennom Oslo hver eneste dag.   Foto:Terje Bendiksby / SCANPIX

Kvinne fra Ullern glemte håndveska på biltaket – skapte trafikkaos på E 18

I veska lå nemlig den trådløse bilnøkkelen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sannsynligvis var det en travel morgen, og det kan skje den beste. Man kjører avgårde, og oppdager plutselig at noe mangler. 

Hvor så jeg den sist? – Å nei, på biltaket!

Om det var dette som skjedde med den uheldige kvinnen som fredag morgen kjørte fra Ullern inn mot Oslo, er uvisst. Like før klokken 09.00 begynte i alle fall bekymrede bilister å ringe politiet. En dame vandret langs E 18 ved Lysaker og det så ikke trygt ut. 

– Vi fikk et rush av telefoner om at en person gikk langs midtrabatten mellom Strand og Lysaker, sier operasjonsleder Ola Kløvjan ved Asker og Bærum politidistrikt til TV 2. 

Bilen ebbet ut

Politiet ringte vegtrafikksentralen og ba dem se gjennom overvåkningsbilder fra stedet. Samtidig sendte politiet ut en patrulje, og sammen fikk de lokalisert damen. Da fikk de raskt forklaringen på den noe dristige morgenaktiviteten.

– Det viste seg at hun hadde kjørt avgårde med veska på taket. Det som var hennes fortvilelse var at hun har bil som startes med en brikke og ikke bilnøkkel. Brikken lå i veska, og da den forsvant gikk jo ikke bilen lengre, forteller Kløvjan. 

Politiet bestemte seg for å hjelpe til med letingen. 

– Da fikk vi med damen på en rolig kjøretur med blålys, for å se om vi fant fant veska.

Etterhvert dukket den opp.

– Da den ble funnet var den dessverre tom for innhold, den hadde nok fått noen rundkast. Bilnøkkelen lå like i nærheten, og den var knust. Men det er vel alltids mulig å skaffe en reservenøkkel, sier Kløvjan til TV 2. 

Nøkkel rundt halsen? 

Kvinnen ble enda fattigere i løpet av dagen. Hun ble nemlig anmeldt for brudd på vegtrafikklovens paragraf tre som lyder: 

«Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom sa det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.»

Det er altså ikke lov å gå langs motorveien, uansett hvor gode grunner eller dyr veske du har.

Operasjonsleder Kløvjan er glad det hele endte godt. 

– Det gikk bra og kvinnen er i god behold, det er det aller viktigste.Kanskje vi burde tilbake til tida med nøkkelbarn – at man har nøkkelen rundt halsen og til enhver tid vet hvor den er, sier han.