NY KONTRAKT: David de Gea blir i Manchester United. FOTO: JON BUCKLE /
NY KONTRAKT: David de Gea blir i Manchester United. FOTO: JON BUCKLE /
Premier League

De Gea signerte ny United-kontrakt

David de Gea har signert en fireårskontrakt med Manchester United.

Snuoperasjonen er nå total. 

David de Gea har nå signert en ny fireårskontrakt med Manchester United.

Det bekrefter klubben på sin hjemmeside.

– Jeg gleder meg til å starte et nytt kapittel i United-karrieren min. Jeg har alltid likt å spille med disse strålende spillerne foran våre fantastiske fans. Manchester United er en spesiell klubb og Old Trafford er det rette stedet for meg til å utvikle meg videre. Jeg ser frem til å legge denne vanskelige sommeren bak meg og konsentrere meg om å trene hardt for å bli bedre og hjelpe lagkameratene mine til suksess, sier han.

I hele sommer har det vært forventet at de Gea ville gå til Real Madrid. Den spanske landslagskeeperen har ikke lagt skjul på at han ville hjem til Spania.

På deadline day så det ut til at han skulle bli Real Madrid-spiller. Klubbene var enig om en overgangssum på 365 millioner kroner. Men papirrot gjorde at overgangen aldri ble registrert i tide.

Nå har i stedet 24-åringen valgt å forlenge kontrakten sin med Manchester United. 

Ifølge Daily Mirror vil han nå tjene 2,5 millioner kroner i uken på Old Trafford.

– Jeg er helt henrykt over at David har signert en ny kontrakt. Han er en av de beste keeperne i hele fotballverden. Jeg er veldig glad for at han blir en del av laget vårt i mange år fremover. David bidro veldig sterkt til prestasjonene våre forrige sesong og han er blitt kåret til årets spiller de to siste sesongene. Han er en populær spiller som er ivrig etter å lære og å bli bedre. Han er såpass ung til å være keeper at han har mange gode år foran seg, sier United-manager Louis van Gaal.

Van Gaal har holdt de Gea unna førstelaget sitt mens overgangsryktene har gått. Det har også versert rykter om at nederlenderen har satt som krav at de Gea skrev under en ny kontrakt før han ville få tilbake plassen mellom stengene.

TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller ser ikke bort fra at det stemmer.

– Det kan være en sammenheng der ja. Han har vel ikke hatt noe valg. Det er en fin måte å knytte seg til klubben på, sier han.

Han tror de Gea-signeringen vil løfte Manchester United etter en ujevn sesongstart.

– Sportslig sett er dette akkurat hva United trenger nå. En keeper i verdensklasse som er trygg og god. Klubben har nå to gode keepere som kan hjelpe dem gjennom et hektisk kampprogram både i Premier League og Mesterligaen, mener Stamsø Møller.

Sergio Romero ble hentet inn i sommer og har startet de fire første kampene.

– Jeg føler med Romero. Han hadde tre kamper uten å slippe inn mål. Så gjør han én feil, samtidig som noe går feil med overgangen til de Gea. Så nå ryker han mest sannsynlig ut av laget, sier fotballeksperten.

Det har vært snakket om at de Gea har forlangt å få med en utkjøpsklausul i kontrakten sin. Det har vært snakket om 450 millioner kroner.

Stamsø Møller er ikke overbevist om at denne signeringen nødvendigvis betyr at keeperen blir værende på Old Trafford i mange år. Selv om Real Madrid nå må se langt etter å få ham gratis neste sesong.

– Det gjenstår å se hva som skjer om ett år i forhold til Real Madrid. Penger er uansett ikke noe tema for dem, sier han.