Bevisstløs Thor Hushovd måtte reddes opp av vannet

Sykkelpensjonisten ble kjørt rett til sykehus etter dramatikken under opptakene til TV-programmet Best av de beste på TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var da Thor Hushovd skulle gjøre øvelser under vann i TV 2s uhøytidelige idrettskonkurranse Best av de beste, at det gikk galt. Hushovd presset seg alt for langt og besvimte under vann:

– Jeg husker jeg begynte å kløne. Så tenkte jeg: Jeg må jo dra på litt og holde pusten litt lenger. Jeg følte jeg hadde kontroll, men plutselig var jeg borte. Det var litt skremmende. Men det var jo heldigvis noen som hjalp meg opp igjen, sier Thor Hushovd til programleder Thea Olsen i programmet som har premiere på TV 2 førstkommende onsdag.

Innrømmer at det går litt for langt

Thor Hushovd ønsker ikke å kommentere selve hendelsen til God kveld Norge. Men innrømmer at han presset grenser.

– Det er sånn at jeg har en djevel på den ene skulderen og en engel på den andre. Den ene roper gi mer på, mens den andre sier du har presset deg nok her i livet. Men av og til er det djevelen som vinner og det går litt for langt, innrømmer Hushovd i et intervju med God kveld Norge.

Du kan se hele reportasjen fra God kveld Norge øverst i saken!

Under kontroll

Det var dykkere som overvåket øvelsen og de fikk dratt Hushovd opp av bassenget med en gang han besvimte.

Kommunikasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, mener deltakerne var tilstrekkelig sikret.

– Ja, vi følte det var forsvarlig å gjennomføre denne øvelsen. Det var i kontrollerte former med flere dykkere i svømmebassenget, og han ble tatt umiddelbart opp da de så under vann hva som var i ferd med å skje. Han var borte i noen få sekunder før han kom til seg selv og da virket han veldig frisk og rask med en gang, sier Dahl.

Kjørt rett til sykehus

Hushovd ble tatt direkte til det lokale sykehuset og etter en nøye sjekk kom han tilbake til programmet.

– Alt er helt fint. Jeg hadde veldig høyt blodtrykk med en gang, så legen ba meg ta det med ro og ligge på hotellsengen resten av dagen. Men jeg føler på kroppen at det er bedre allerede, så jeg tror jeg er klar for neste øvelse, sier han til programleder Thea Olsen.

Gikk heldigvis bra

Jan-Petter Dahl sier også at de rådførte seg med Olympiatoppen i Oslo for å få vite om det var forsvarlig for Hushovd å fortsette i konkurransen.

Og alt står bra til med han?

– Alt står veldig bra til og det gikk heldigvis veldig, veldig bra, sier Dahl.

Best av de beste har premiere på TV 2 onsdag 16. september kl. 20.00