Drapet i Søgne: To vitner har meldt seg til politiet

KRISTIANSAND (TV 2): En turgåer med hund og et vitne til har meldt seg etter drapet på Alma Gabriela Knutsen i Søgne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 14 år gammel gutt har innrømmet å ha drept en jevnaldrende jente i Søgne.

Gutten ble avhørt torsdag, og innrømmer å ha drept Alma Gabriela Knutsen (14), som ble funnet i Søgneelva 29. august.

Politiet etterlyste torsdag en mann som skal ha vært på tur i området rundt drapstidspunktet. Nå har to personer meldt seg, sier påtaleleder Terje Kaddeberg Skaar ved Agder politidistrikt til TV 2.

Avhøres

– Vi har grunn til å tro at personen som vi ønsket kontakt med, har meldt seg til politiet. To personer som var i området på den aktuelle tiden har meldt seg og blir nå fulgt opp av politiet i avhør, sier Skaar.

– Hva har de fortalt?

– Jeg er ikke kjent med hva de har fortalt, og jeg vet ikke om avhørene har startet ennå, men de har meldt seg og politiet følger dem opp.

Fremkom nye opplysninger

ÅSTED: Her ble 14 år gamle Alma Gabriela Knutsen funnet død. FOTO: TROND SOLVANG / TV 2
ÅSTED: Her ble 14 år gamle Alma Gabriela Knutsen funnet død. FOTO: TROND SOLVANG / TV 2

Den 14 år gamle jenta ble funnet død lørdag 29. august. Politiet mente først det ikke var grunnlag for å mistenke at jenta var utsatt for noe kriminelt.

Etterforskningen ga imidlertid politiet grunn til å tro at jenta var blitt drept. Mistanken bygget blant annet på avhør og utskrift av telefonlogger.

– Dreier dette seg om SMS-kontakt mellom jenta og gutten?

– Det er blant annet det, ja, bekrefter Skaar.

Gutten erkjente raskt overfor politiet at han hadde tatt livet av Alma. Etter tilståelsen har han samarbeidet med politiet og har blant annet pekt ut et åsted. Her er det gjort funn som underbygger hans tilståelse.

Bekrefter tidligere voldshandling

TV 2 fortalte fredag morgen at gutten var involvert i en skyteepisode i april i fjor. Sammen med to 14-åringer skal den da 13 år gamle gutten ha stjålet tre hagler i et bolighus. Guttene gikk ut i skogen for å skyte med geværene. En av guttene skjøt seg i foten og ble alvorlig skadet.

Terje Kaddeberg Skaar bekrefter at de er kjent med at den drapsmistenkte 14-åringen fra tidligere.

– Politiet bekrefter at han har vært involvert i tidligere voldshandling hvor også barnevernet har involvert, sier påtalelederen til TV 2.

Sak for barnevernet

Politiet mener det dreier seg om et forsettlig drap. Gutten er under den kriminelle lavalder, og har derfor status som mistenkt. Han er tatt hånd om av barnevernet.

– Han kan ikke straffeforfølges og vi har ikke hjemmel i loven til å pågripe eller varetektsfengsle ham. Når det gjelder siktelse kontra mistanke, bruker vi uttrykket «mistenkte». Vi har ikke utformet noen formell siktelse slik man normalt gjør i en sak hvor den mistenkte er over den kriminelle lavalder, sier Skaar til TV 2.

Politiet ville fredag ikke si noe om hvordan den 14 år gamle jenta ble drept.