Svenskene svir av over 212.000 kroner i minuttet på Anne Holt-serie

STOCKHOLM (TV 2): Den svenske krimserien Modus har et skyhøyt budsjett – se de første scenene!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne uken hadde Sveriges nye storsatsing, tv-serien Modus, premiere i Stockholm. Hele Rigletto kino var satt av til en storslått festvisning av den nye serien, og champagnen fløyt fritt. Den nervepirrende krimserien ble mottatt med buldrende applaus fra de oppmøtte.

FORNØYD MED NY TV-SERIE: Anne Holt var på premieren til den nye serien Modus i Stockholm. FOTO: MARGRETHE MILJETEIG / TV 2
FORNØYD MED NY TV-SERIE: Anne Holt var på premieren til den nye serien Modus i Stockholm. FOTO: MARGRETHE MILJETEIG / TV 2

For når svenskene lager TV-serie av Anne Holts (56) roman Pengemannen, sparer de ikke på noe. 

– Budsjettet er på 74 millioner svenske kroner. Sammenlignet med andre serier, er dette et veldig høyt nivå. Og det var veldig viktig for oss. Vi ville nemlig ha de beste både bak og foran kamera, sier Josefine Tengblad, initiativtaker og dramasjef i svenske TV 4, til TV 2.

Skyhøy prislapp

Til sammenligning har TV 2s dyreste dramaserie noen gang, Okkupert, et budsjett på 80 millioner kroner. Den dansk-svenske tv-suksessen Broen hadde et budsjett på rundt 70 millioner for ti episoder, Frikjent hadde et budsjett på 65 millioner, og NRKs Halvbroren hadde et budsjett på 67 millioner.

SPENNINGSSERIE: Marek Oravec får det til å gå kaldt nedover ryggen din i krimserien Modus. FOTO: FOTO: JOHAN PAULIN  / MISO FILM/TV4
SPENNINGSSERIE: Marek Oravec får det til å gå kaldt nedover ryggen din i krimserien Modus. FOTO: FOTO: JOHAN PAULIN / MISO FILM/TV4

Svenske TV 4 har fått med seg flere nordiske TV-kanaler, deriblant TV 2, og det er dette spleiselaget som gjør serien gjennomførbar.

TV 2 møter Anne Holt i Stockholm. Selv om hun tidligere har solgt blant annet rettighetene til bøkene om Hanne Wilhelmsen til BBC, synes hun det var stort å se serien sammen med en fullsatt sal.

– Publikum responderte fantastik. Det var dørgende stille når det var på det mest spennende, og applausen etterpå var voldsom, sier hun.

STJERNELAG: Henrik Norlén og Melinda Kinnaman har hovedrollene i spenningsserien Modus.  FOTO: MARGRETHE MILJETEIG / TV 2
STJERNELAG: Henrik Norlén og Melinda Kinnaman har hovedrollene i spenningsserien Modus. FOTO: MARGRETHE MILJETEIG / TV 2

– Resultatet er enestående

Serien handler om kriminalpsykologen Inger Johanne Vik. I snøkledde, mørke Stockholm-gater blir hun og døtrene hennes trukket dypere og dypere inn i et bekmørkt mysterium, mens flere rundt dem blir tatt av dage.

– Det er en stor glede at noen har en så stor tiltro til bøkene mine at de ønsker å bruke penger, tid, talent og krefter på å lage dette. Jeg er veldig glad for at resultatet har blitt så enestående som dette, sier Anne Holt.

Skuespillerne skryter uhemmet av forfatteren og hennes deltakelse under innspillingen.

– Hun er helt fantastisk. Hun er en man får respekt for, sier hovedrolleinnehaverne Henrik Norlén (45) og Melinda Kinnaman (43).

Og dersom publikum liker det de ser, kan det godt hende det blir flere sesonger.

– De har kjøpt rettighetene til alle de fem bøkene i serien, så foreløpig har de fem sesonger å gå på. Nå har de laget én fantastisk sesong, og så får vi se om det blir flere. Akkurat nå, så ser det slik ut, sier Anne Holt.

Modus kommer på TV 2 rundt juletider i år. Se de første klippene fra serien i videoen øverst!