ÅSTEDET: Her ved Søgneelva ble 14-åringen drept. Alma ble funnet noen hundre meter lenger ned langs elva. FOTO: TROND SOLVANG / TV 2
ÅSTEDET: Her ved Søgneelva ble 14-åringen drept. Alma ble funnet noen hundre meter lenger ned langs elva. FOTO: TROND SOLVANG / TV 2

Drapet i Søgne: Gutt (14) var involvert i skyteepisode i fjor

SØGNE/KRISTIANSAND (TV 2): Politi og barnevern har tidligere hatt kontakt med gutten som har innrømmet å ha drept 14 år gamle Alma Gabriela Knutsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I april i fjor var den nå mistenkte gutten involvert i en episode der en gutt ble truffet av et vådeskudd med en hagle. Foranledningen var at gutten og to jevnaldrende gutter tok seg inn i et hus og stjal tre hagler og ammunisjon.

Guttene tok med seg våpnene ut i skogen for å skyte med geværene. En 14 år gammel gutt skjøt seg i beinet og ble alvorlig skadd. Politiet karakteriserte den gang hendelsen som et uhell.

TV 2 får bekreftet fra flere kilder at gutten som nå har innrømmet drapet på Alma, var en av guttene som var involvert i skyteepisoden. Politiet bekrefter overfor TV 2 fredag formiddag at gutten tidligere har vært involvert i det de omtaler som en voldsepisode.

– Har kommunen gjort nok siden gutten var i barnevernets søkelys ved denne anledningen?

– Det er noe vi nå må undersøke, sier kommunalsjef for helse og oppvekst i Søgne, Jon Wergeland, til TV 2.

Konfrontert med politiets mistanker

Alma Gabriela Knutsen ble funnet død i Søgneelva lørdag for knapt to uker siden. Politiet mente først at det ikke var mistenkelige omstendigheter rundt dødsfallet.

Under etterforskningen kom det imidlertid fram opplysninger som kastet mistanken mot den 14-årige gutten. Han skal ha blitt hentet av sivilt politi på vei til skolen torsdag.

Gutten ble konfrontert med mistanken mot ham under avhøret. Da skal han ha tilstått ugjerningen ganske raskt.

– Uvirkelig

Søgne er et lite lokalsamfunn 20 kilometer vest for Kristiansand. Bygda er sterkt preget av saken. Elever ble fredag tatt imot av kriseteam på skolen.

Fordi gutten er under den kriminelle lavalder er han mistenkt og ikke siktet.

– Min første reaksjon var at det er uvirkelig at noe slikt kan skje. Det er så forferdelig trist. Og det er klart at det første jeg tenker på er jo de to familiene som er involvert, sier varaordfører Helge Andresen (H) i Søgne til TV 2.

14-åringens forsvarer, Alf Tore Nilsen, har ikke besvart TV 2s henvendelser fredag morgen.