Varaordfører om drapet på Alma (14): – Helt uvirkelig

Søgne er i sjokk etter at en 14 år gammel gutt drepte 14 år gamle Alma Gabriela Knutsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 14 år gammel gutt er mistenkt for drapet på en 14 år gamle Alma Gabriela Knutsen. Alma Gabriela ble funnet død ved Søngeelva i slutten av august. 

Gutten ble konfrontert med mistanken mot ham under avhøret torsdag. Da skal han ha tilstått gjerningen ganske raskt.

VARAORDFØRER: Varaordfører Helge Andresen (H). Foto: TV 2
VARAORDFØRER: Varaordfører Helge Andresen (H). Foto: TV 2

– Uvirkelig

Søgne er en forstad til Kristiansand med rundt 11.000 innbyggere. Rektor ved skolen i området er informert, og fredag morgen vil elevene på skolen bli tatt imot av et kriseteam.

– Jeg er sikker på at det vil være medisinsk personale til stede fredag morgen, når klassen blir informert, som psykolog og helsesøster, sier varaordfører Helge Andresen (H) i Søgne kommune.

Fordi gutten er under den kriminelle lavalder er han mistenkt og ikke siktet.

– Min første reaksjon var at det er uvirkelig at noe slikt kan skje. Det er så forferdelig trist. Og det er klart at det første jeg tenker på er jo de to familiene som er involvert, sier Andresen.

Spørsmål til politiet

Varaordføreren er nå klar for å svare på de spørsmål som lokalbefolkningen måtte ha. Og det er noen spørsmål han er ekstra forberedt på.  

– Det er vel naturlig å stille spørsmål ved at politiet først mente det ikke lå noe kriminelt bak, mens det viste seg at det var tilfellet tidligere. Hva skjedde i mellomtiden, sier Andresen.

Politiet ville ikke gå i detalj om motivet for handlingen, da de hasteinnkalte til pressekonferanse torsdag kveld.

– Det har vært en uoverenstemmelse i forkant, men det er for tidlig å si noe mer om motivet. Men vi ønsker å komme i kontakt med en turgåer som var i området. Denne turgåeren hadde med seg en hund, sier seksjonsleder for etterforskning, Arne Sundvoll ved Agder politidistrikt.