Lensmannen om tenåringsdrapet i Søgne: – Det gjør ekstra inntrykk

Drapssaken gjør sterkt inntrykk i det lille lokalsamfunnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Terje Pedersen kalte for to uker siden inn til pressekonferanse, etter at en mann erkjente drap på sin egen kone. 

Torsdag satt han igjen på en pressekonferanse. Denne gangen var det drapet på 14 år gamle Alma Gabriela Knutsen. Hun ble funnet død 29 august, dagen etter drapet på åttebarnsmoren på Nodeland. 

– To tragedier

En 14 år gammel gutt har i avhør erkjent drap på Alma Gabriela. 

– Søgne og Songdalen har i løpet av kort tid blitt rammet av to tragedier – to drap. Det gjør sterkt inntrykk i et lite lokalsamfunn. Ekstra sterkt inntrykk gjør det når vi i denne drapssaken har et offer og en mistenkt som er så unge, sa lensmann Pedersen på en pressekonferanse torsdag.

Lensmannen var tydelig preget av saken, som kommer til å sette sitt preg på lokalsamfunnet.

– For oss er det viktig at ungdommen i bygda blir godt ivaretatt og fulgt opp. Mange har tette bånd og relasjoner til mistenkte og avdøde. De vil ha behov for hjelp i tiden som kommer, sier Pedersen.

– Pårørende er varslet. Kommunens kriseteam er etablert, sier lensmannen.

Krimtekniske undersøkelser

Seksjonsleder for etterforskerne i Agder politidistrikt, Arne Sundvoll, sier det fortsatt gjenstår en del etterforskning. Krimteknikere var torsdag kveld på funnstedet for å samle inn beviser. 

– Vi avventer også den endelige obduksjonsrapporten fra rettsmedisinsk, sier Sundvoll.

Det var 14-åringen som selv pekte ut åstedet for politiet. Ettersom han er under den kriminelle lavalder, har han status som mistenkt i saken og ikke siktet. Han blir tatt hånd om av barnevernet.

– Den mistenkte har etter tilståelsen bestemt seg for å være samarbeidsvillig. Mistenkte har også vært med å påvise åstedet, og det undersøkes av kriminalteknikere. Det er gjort funn på stedet som underbygger mistenktes forklaring, sier Sundvoll.

Ønsker kontakt med vitne

Politiet holder motivet for drapet for seg selv, men ønsker kontakt med en turgåer i håp om å få på plass omstendighetene for drapet. 

– Etter det vi har grunn til å tro har det i forkant vært en uoverensstemmelse mellom avdøde og mistenkte uten at vi kan kommentere det ytterligere nå, sier Sundvoll.

– Politiet ønsker å komme i kontakt med en turgåer med hund, som var i området Linnegrøvan i Søgne torsdag 27. august i tidsrommet 15.00 til 17.00, sier etterforskningslederen.