FREMGANG: Etter noen dager med tilbakegang snur nå pilene for Frp og Høyre. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix FOTO: VARFJELL, FREDRIK /
FREMGANG: Etter noen dager med tilbakegang snur nå pilene for Frp og Høyre. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix FOTO: VARFJELL, FREDRIK /

Høyre og Frp vokser på ny TV 2-gallup

Fire døgn før valglokalene stenger går Arbeiderpartiet tilbake på TV 2s ferske gallup.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Begge de to regjeringspartiene går frem på det rykende ferske kommunevalgbarometeret TNS Gallup har laget for TV 2. De siste intervjuene er gjort klokken 20 torsdag kveld.

Borgerlig fremgang

Etter fem dager med nedgang snur pilene for Høyre som går frem med 0,4 prosentpoeng til 22,8 prosent. Bakgrunnstallene viser at det særlig er tidligere velgere som nå i større grad sier de vil stemme på partiet. 65 prosent av Høyres velgere fra 2011 sier de vil stemme på partiet igjen.

Også Fremskrittspartiet vokser for andre dag på rad med 0,7 prosentpoeng  til 9,7. Det er særlig velgere som ikke stemte sist som slutter opp om partiet.

Les også: Ap faller i sterke kommuner

Ap svakt tilbake 

Arbeiderpartiet går tilbake 0,6 til 32,8 prosent. Bakgrunnstallene viser at det er noen færre tidligere Ap-velgere som sier de vil stemme på partiet.

74 prosent av Ap-velgerne fra 2011 er nå lojale. Samtidig er det litt flere tidligere Ap-velgere som sier de vil stemme Frp.

Arbeiderpartiet taper oppslutning blant velgere over 45 år, sammenlignet med målingen onsdag kveld.

Her er TV 2s storbyprognose

SV øker, Venstre faller

SV øker med 0,8 prosentpoeng til 5,7 prosent. Det er flere tidligere Ap-velgere som sier de vil stemme SV. 

Venstre går derimot tilbake med 0,6 til 4,6 prosent. Det er færre tidligere venstrevelgere som sier de vil stemme på partiet og mange flere går nå til De Grønne. 

KrF går tilbake for andre dag på rad. Partiet får nå 5,9 prosent (- 0,4), mens Senterpartiet ligger uendret på 6,4 prosent.

Rødt øker med 0,2 til 3,1 prosent, mens andre partier og lister får 3,9 (- 0,4). I denne gruppen er Pensjonistpartiet, Demokratene og De Kristne jevnstore med 0,3 prosent hver. De andre er stort sett lokale lister som stiller til valg.

Målingen er laget av TNS Gallup med personlige telefonintervjuer av 1994 personer med stemmerett i tidsrommet 7. - 10. september. Feilmarginen er +/- 1,0 - 2,0 prosentpoeng.

74,4 prosent av de spurte oppga partipreferanse på spørsmålet: Dersom det var kommunevalg i morgen og du skulle stemme, hvilket parti ville du i så fall stemme på?