Van Gaal beskriver overgangssummen for Martial som «latterlig»

Manchester Uniteds manager Louis van Gaal innrømmer at klubben betalte for mye for unggutten Anthony Martial.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester United – Liverpool direkte på TV 2 Sumo og TV 2 Premium lørdag kl. 18.30

Manchester Uniteds kjøp av Monacos 19 år gamle angriper Anthony Martial vekket oppsikt.

Noen timer før sommerens overgangsvindu stengte la Premier League-giganten hele 455 millioner kroner på bordet for å sikre seg spisstalentets underskrift.

Den totale overgangssummen kan imidlertid stige til vanvittige 733 millioner kroner basert på ulike klausuler i avtalen mellom Monaco og Manchester United.

Van Gaal: – Vi betalte for mye
Nå innrømmer Manchester Uniteds manager Louis van Gaal at klubben betalte en altfor høy overgangssum for 19-åringen.

I et møte med Manchester Uniteds sesongkortholdere, som er gjengitt i blant annet Manchester Evening News, The Daily Mirror, ESPN, Sky Sports og The Times, skal van Gaal ha beskrevet Martials skyhøye overgangssum som «latterlig».

– Det er en helt latterlig sum med penger. Det er en gal verden vi lever i. Når Manchester United vil kjøpe en spiller, legges det imidlertid alltid til 150 millioner kroner ekstra, sa United-sjefen, ifølge Sky Sports News.

– Men jeg kjøpte ikke Martial til meg. Jeg kjøpte den til den neste manageren til Manchester United, sa van Gaal til de 900 oppmøtte i salen.

Oppgitt over Scholes og Neville
Van Gaal svarte også på kritikken fra de to klubblegendene Paul Scholes og Gary Neville, som begge har uttalt seg svært kritisk til kjøpet av Martial i media den siste tiden.

– De to burde begge være klar over at det å skape et vinnerlag tar tid, sa van Gaal, og røpet samtidig at målet denne sesongen ikke nødvendigvis var å vinne Premier League.

– Målet vårt er å bli blant de tre beste, men vi vil være med å kjempe om tittelen, slo han fast.

Monaco: – Vi fikk en helt unik pris
Den franske toppklubben Monacos visepresident Vadim Vasilyev har tidligere uttalt at han var forundret over hvor mye Manchester United var villige til å punge ut for Anthony Martial.

– Det stemmer at totalprisen for Martial er 58 millioner pund (733 mill. kroner etter dagens kurs), men den summen inkluderer realistiske bonuser, sa Vadim Vasilyev forrige uke.

– Vi har fått en helt unik pris for Anthony. Det er samme pris som Luis Suarez eller Neymar og de beste spillerne i verden, mente han etter Manchester United gjorde Martial til tidenes dyreste tenåring.