Marius (25) fikk stående applaus: – Stemmen din er mye større enn deg

Men Norske Talenter-deltakeren var alt annet enn rolig på scenen: – Jeg har aldri vært så nervøs i hele mitt liv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marius Grønsdal (25) fra Bergen stilte på Norske Talenter-audition med bare sangstemmen sin og låten «Anthem» fra musikalen «Chess».

Og for dommerne Mia Gundersen (53), Bjarne Brøndbo (50), Linn Skåber (45) og Suleman Malik (24) var det mer enn nok.

Se Marius' Norske Talenter-audition øverst i artikkelen.

Dommerskryt

Dommerne ga ham stående applaus, og Suleman Malik var tydelig imponert over sangstemmen til Marius, til tross for at musikalsjangeren ikke er noe han har fordypet seg i.

Bro! Jeg fløy nå, ass. Jeg hører ikke på sånn musikk, men jeg fikk litt chills her og her, sier han og peker på skuldrene sine.

– Jeg digger det. Herlig.

Bjarne Brøndbo var også tydelig begeistret.

– Jeg synes det var litt skummelt i starten, men så plutselig var det du som sang. Det var du som sang. Ikke det du hadde lært, men det var du som sang. Jeg synes dette her var helt fantastisk, og du har en stemme som er mye større enn deg. Jeg elsket det. Kjempebra.

Dommerne sang et langt og teatralsk «ja» til 25-åringen, og sendte ham videre i talentkonkurransen.

– Det betyr utrolig mye, sier Marius til TV 2.

– Å få de tilbakemeldingen var så bra. Jeg levde på en sky hele dagen! Det var særlig Sulemans kommentar jeg ble mest glad over. Når jeg kan røre folk som ikke hører på musikaler, da føler jeg at jeg har gjort det beste jeg kan. Jeg ble så glad.

– Har aldri vært så nervøs

Dette er langt ifra første gang Marius har sunget på en scene, og han har nettopp fullført en bachelorgrad ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo. Til tross for erfaring, var nervene alt annet enn rolige før han gikk på Norske Talenter-scenen.

– Jeg har aldri vært så nervøs i hele mitt liv! Jeg snakket med de andre deltakerne, og de var rolige og sa at alt kom til å gå bra. Men jeg var så nervøs! Litt fordi Linn Skåber er dommer, jeg er veldig fan av henne. Å synge for henne var litt ekkelt. Men gøy!

– Hadde du vært mindre nervøs hvis Linn Skåber ikke hadde vært der?

– Kanskje litt, sier han og ler.

– Men jeg føler meg veldig heldig som kom videre. Jeg gleder meg til fortsettelsen. Det hadde betydd mye å komme langt.

Drømmer om Sissel

Marius håper at Norske Talenter-deltakelsen kan hjelpe ham videre med drømmen om å leve av sangen. Og han håper også at hans aller største drøm går i oppfyllelse en vakker dag:

– Min største drøm er å stå på en stor scene sammen med Sissel Kyrkjebø. Det er en drøm jeg har hatt siden jeg var fem år gammel. Hun er en stor inspirasjon og én av mange grunner til at jeg begynte å synge. Jeg håper hun leser dette! sier den humørfylte bergenseren og ler.

Norske Talenter sendes fredager klokken 20.00 på TV 2.