PERMITTERT: Trude Drevland er permitert i jobben som ordfører i Bergen og tirsdag er hun på bedriftsbesøk hos ClampOn.
Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
PERMITTERT: Trude Drevland er permitert i jobben som ordfører i Bergen og tirsdag er hun på bedriftsbesøk hos ClampOn. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix

Ingen Drevland-avklaring før valget

Etterforskningen av bergensordfører Trude Drevland vil ta lengre tid enn først antatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet innledet ny etterforskning av Drevland den 31. august. Den gang sa daværende påtaleansvarlig i saken, Ole Bjørn Mevatne, at politiet ville føresøke på gjennomføre de nødvendige undersøkelsene i løpet av et par uker.

Politiadvokaten som nå har saken, Hedvig Moe Øren, sier at det ikke blir tilfelle.

– Når vi nå har gått i gang med vårt arbeid, ser vi at det vil ta lengre tid enn det påtaleansvarlig la til grunn innledningsvis, sier Moe Øren til TV 2.

Kan ikke anslå tid

Moe Øren kan ikke slå fast hvor lang tid etterforskningen vil ta, men bekrefter at politiet ikke vil være ferdige innen mandag i neste uke. 

Ordfører Trude Drevland er i permisjon så lenge etterforskningen pågår. Det betyr at Drevland ikke vil delta i valgkampinnspurten for Bergen Høyre.

– Jeg har tidligere ikke sagt noe om tidsbruk, og det vil jeg heller ikke nå. Det blir ikke riktig av meg å gå ut med et tidspunkt nå, sier Moe Øren.

– Er utvidelse av antall aktører i saken årsaken til at etterforskningen vil ta tid?

– Jeg kommenterer ikke hva vi konkret gjør i etterforskningen, sier politijuristen.

Vil ikke gi status-svar

Moe Øren har tidligere sagt til TV 2 at hun har registrert at flere navn og aktører er nevnt i saken gjennom media, men har ikke bekreftet at Torstein Hagen og Viking Cruises involveres i politiets undersøkelser.

– Har noen fått endret status i saken?

– Jeg kommenterer ikke dette nå. Vi fortsetter vårt arbeid, og vi ser at dette vil ta mer enn et par uker, sier Moe Øren.