Menn over 40 år er dårligst på dating

– Det kan i alle fall virke slik, sier Bente Skøien, daglig leder av datingtjenesten «Du inviteres».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I januar i år startet datingtjenesten «Du inviteres», og i løpet av seks måneder har de fått nærmere 5000 medlemmer. Men det er et underskudd av menn, spesielt i gruppen av menn over 40 år.

– Det er ikke gjort noen studier på dette, men kanskje menn over 40 år er litt mer engstelige og flauere over å vise at de er single, sier Margrete Wiede Aasland, terapeut og spesialist i sexologisk rådgivning.

DATING: Hvorfor vegrer menn over 40 år seg for å dra på date? F.v. Margrete Wiede Aasland, Beate Skøien og Martin Ellingsen (42) FOTO: TV 2
DATING: Hvorfor vegrer menn over 40 år seg for å dra på date? F.v. Margrete Wiede Aasland, Beate Skøien og Martin Ellingsen (42) FOTO: TV 2

 Middagsklubb

Beate Skøien er daglig leder av «Du inviteres». Dette er en middagsklubb for single der deltagerne møtes på en restaurant, i små grupper med like mange menn som kvinner. I løpet av kvelden roterer man på plassen.

Skøien sier at det er påfallende at gruppen menn over 40 år er den gruppen med færrest deltagere.

– Kanskje disse mennene føler det ikke er så akseptert å være single. De føler at det er skummelt på en aller annen måte, sier Skøien.

Glimt i øyet 

PÅ JAKT: Martin (42) er single og ser etter kvinner med glimt i øyet. FOTO: TV 2
PÅ JAKT: Martin (42) er single og ser etter kvinner med glimt i øyet. FOTO: TV 2

Martin Ellingsen (42) er midt i denne gruppen, men han er ikke bekymret for å date.

– Jeg synes det er gøy å møte folk på byen, å oppleve det blikket, smilet. Det får du ikke bak en dataskjerm, sier Ellingsen.

Ellingsen vurderer nå å dra på middag i regi av «Du inviteres».

– Det er fordi man får en hyggelig atmosfære, møter likesinnede, og kanskje ikke bare møter damer, men også kompiser man kan trene med. Mange av oss er jo i 40-årskrisa, sier Ellingsen.

Han vet ikke helt hvorfor menn er mer pinglete enn kvinner når det kommer til dating.
 Jeg tror det er veldig individuelt og i hvilken livssituasjon man er i. Ordet date kan for mange høres skummelt ut, sier Ellingsen.

Selv ser han etter en dame med glimt i øyet, som har humor og som er sporty. Og så må hun være god på ski!

Beate Skøien vet ikke helt hvorfor damer er tøffere enn menn, men tror damer tar litt lettere på dette med date og bare ser på det som en mulighet til å ha det hyggelig ute.

Senk skuldrene

Margrete Wiede Aasland har et godt råd datingråd :

Man bør skru ned forventingene og senke skuldrene. Man må jo kysse mange frosker før man treffer en prins eller prinsesse, sier hun.

–Senk skuldrene, gå på middager og se hva som skjer.