VIL TAKKE GODE HJELPERE: Amal Eledrissi vil komme i kontakt med paret som hjalp lillesøsteren da hun ble angrepet av en fremmed mann. FOTO: LARS BARTH-HEYERDAHL / TV 2
VIL TAKKE GODE HJELPERE: Amal Eledrissi vil komme i kontakt med paret som hjalp lillesøsteren da hun ble angrepet av en fremmed mann. FOTO: LARS BARTH-HEYERDAHL / TV 2

Amals lillesøster (12) ble angrepet av fremmed mann

Den rasende mannen sprang etter jenta og dro henne i håret. Politiets hatkrimgruppe etterforsker saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Han begynte å banne til meg. Han viste langfingeren og ba meg dra til helvete, sier 12-åringen fra Oslo til TV 2 etter søndagens skrekkopplevelse.

Hun var sammen med sin mor på besøk hos venner på Skøyen i Oslo. Sammen med noen andre jenter dro de ut for å leke. Et par kvartaler unna sto det en trampoline.

Familien forklarer at trampolinen sto på en åpen lekeplass i bakgården til et borettslag. Jentas venninner mente den tilhørte nabolaget.

Men mens de lekte der, begynte en mann å rope mot dem fra balkongen. Utsagnene skal ha vært rasistiske. Så kom den rasende mannen ut for å ta jentene.

Fikk tak i hestehalen

Venninnene klarte å komme seg unna. 12-åringen løp også, men den voksne, kraftige mannen tok henne igjen. Jenta forteller at mannen fikk tak i hestehalen hennes og rev hodet fram og tilbake samtidig som han holdt armen hennes.

Moren kom til stedet etter at jenta fikk varslet om hendelsen. Da kom mannen ut en gang til og skjelte dem ut. Moren oppfattet klart at angrepet var rasistisk motivert. Han skal ha dratt fram religion og bedt dem dra tilbake dit de kom fra.

– Det er jo Kalbakken, forteller 12-åringen til TV 2 med et lite smil.

Hun og søsknene er født i Norge av marokkanske foreldre og har bodd i Norge hele livet.

Påført hjernerystelse

Jenta var i sjokk og hadde sterk hodepine etter hendelsen. Mandag tok moren henne med på legevakten, hvor de konstaterte at jenta var påført hjernerystelse.

Onsdag går det bedre med jenta, men familien er redd for at den åpne og livlige minstejenta skal bli engstelig etter den sjokkerende hendelsen.

Storesøster Amal Eledrissi skrev tirsdag om hendelsen på Facebook. For henne er det veldig viktig å komme i kontakt med et ungt par som tok vare på lillesøsteren etter angrepet.

Paret trøstet jenta og forhørte seg med folk i nærheten om de visste noe om det som hadde skjedd. De sørget også for at jenta fikk kontakt med moren.

– Vi vil gjerne møte disse menneskene og takke dem for hjelpen, sier Amal.

Lillesøsteren sier de var lyse i huden og hadde brunt hår. Kvinnen bar en baby i en bæresele.

Vet du noe om denne saken? Kontakt TV 2s reporter.

Etterforskes av hatkrimgruppen

Politiet ble også tilkalt etter hendelsen søndag, og de fikk kontakt med mannen. Politiadvokat Oda Karterud i Oslo politidistrikt bekrefter overfor TV 2 at saken er anmeldt og etterforskes av hatkrimgruppen. Hatkrim omfatter straffbare handlinger motivert av negative holdninger mot religion, etnisk bakgrunn, seksuell legning og uttrykk, samt nedsatt funksjonsevne.

Hele familien er rystet etter angrepet. De har aldri opplevd noe lignende etter 28 år i Norge. Faren har måttet ta sovetabletter for å komme seg gjennom nettene.

Samtidig er de glade for all støtten de har fått. Amals innlegg er delt mer enn 1100 ganger på et døgn, og tilbakemeldingene er utelukkende positive.

Takker hjelpeapparatet

Moren skryter veldig av måten de ble tatt imot på legevakten og hjelpen de har fått i ettertid. Amal forteller at politiets hatkrimgruppe selv kontaktet henne etter at hun fortalte om hendelsen på Facebook.

Familien håper gjerningsmannen får sin straff og at de klarer å komme i kontakt med det unge paret som hjalp lillesøsteren.

12-åringen vet hvordan hun vil takke dem.

– Jeg har lyst til å gi dem en klem, sier hun.