Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det finnes utallige ansiktskremer som sier de skal tilføre huden fuktighet, både rimelige og dyre. Men hvilken er best?

TV 2 hjelper deg har plukket ut seks populære ansiktskremer i tre prisklasser; Vaseline Intensive Care og Garnier Moisture Soft er kjøpt i matbutikken, Aqua Derma og Vichy Aqualia Thermal er kjøpt på apoteket, mens de to siste, Dior Hydra Life og Biotherm er kjøpt hos parfymeri. Prisen varierer fra 59 – 550 kroner.

Måler fuktighetsnivå

Med oss til å teste ansiktskremene er farmasøyt og forfatter Monika Andersen som har jobbet med hudpleieprodukter i over 20 år.

TV 2 Hjelper deg har testet fuktigheten på underarmen FOTO: TV 2 HJELPER DEG / TV 2
TV 2 Hjelper deg har testet fuktigheten på underarmen FOTO: TV 2 HJELPER DEG / TV 2

– Dette er fuktighetskremer som er beregnet til ansikt, med formål å supplere naturens beskyttelse og hindre uttørking, forklarer Andersen.

For å teste kremene har vi fått med oss ni jenter og damer fra 20 til 50 år. Alle har normal til tørr hud, som er en vanlig hudtype i Norge.

Før testen starter måler vi fuktighetsnivået i huden på alle testerne. Hver testperson får så to kremer de skal bruke, én krem til venstre side av ansiktet, og en krem til høyre side. Gjennom 7 dager skal fuktighetskremene brukes både morgen og kveld.

I tillegg skal testpanelet gi poeng for kremenes konsistens, lukt og hvordan de føles på huden.

SLIK TESTET VI

TV 2 hjelper deg har testet seks fuktighetskremer. Kremene er ikke anti-rynke kremer og inneholder ikke solfaktor.

Vi har fått ni personer i alderen 20 – 50 år som har testet to kremer hver i én uke. En krem til venstre siden av ansiktet og en krem til høyre side av ansiktet.

I tillegg har vi testet kremene på underarmen til testpersonene hvor vi har målt fuktighet time for time i seks timer.

Vi har brukt DermaLab Combo for å måle fuktighet i huden. Det er hudpleier og forfatter av boken «Din kosmetikk- og hudpleieguide» Monika Andersen som har utført målingene

I tillegg til å teste fuktigheten har vi også sett på prisen. Testpersonene vurderte også kremene etter fem subjektive kriterier: Konsistens, drøyhet, farge og lukt, følelse etter påføring og følelse etter testperiode.

Til hvilken pris?

Et annet kriterium i denne testen er pris, og det er stor forskjell, fra ca. 60 kroner for kremen med lavest prislapp, til rundt 550 kroner for den dyreste.

Men er det like stor forskjell på innholdet? Mens vi venter på resultatene av fuktighetstesten har vi fått kjemiker Carl Henrik Gørbitz ved Universitetet i Oslo til å ta en nærmere titt på ingredienslistene.

– Jeg skulle gjerne sagt at jeg kunne se at den er dyr og den er billig, men klarer ikke det, sier han.

– Jeg tenker at det de som kjøper dette må vite, er at det de betaler for har veldig lite med innhold å gjøre. Markedsføring, forskningsarbeid og kanskje en lekker innpakning, sier Gørbitz.

Overraskende resultat

Vinneren er Garnier Moisture Soft til 59 kroner FOTO: TV 2 HJELPER DEG / TV 2
Vinneren er Garnier Moisture Soft til 59 kroner FOTO: TV 2 HJELPER DEG / TV 2

Etter å ha brukt ansiktskremene i én uke kommer testerne tilbake for å måle huden sin på nytt. Og resultatet er overraskende.

Det er Garnier Moisture Soft fra matbutikken som stikker av med seieren. I tillegg til å gi god fukt til huden er det den kremen som var klar favoritt blant testerne når det kom til konsistens, lukt, og følelse på huden.

RESULTAT

  1. Garnier Moisture Soft, 50 ml, 59 kr
  2. Vichy Aqualia Thermal, 50 ml, 239 kr
  3. Dior, 50 ml, 550 kr
  4. Biotherm, 50 ml, 330 kr
  5. Aqua derma, 50 ml, 160 kr
  6. Vaseline Intensive Care, 75 ml, 65 kr

Se hele testen på TV 2 Hjelper deg torsdag klokka 20:30

LIK TV 2 Underholdning PÅ FACEBOOK