SPARKET ETTER SVAKE RESULTATER: Niko Kovac og resten av støtteapparatet har fått sparken etter svake resultater i EM-kvaliken. Søndag tapte Kroatia 0-2 mot Norge på Ullevaal.
Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix
SPARKET ETTER SVAKE RESULTATER: Niko Kovac og resten av støtteapparatet har fått sparken etter svake resultater i EM-kvaliken. Søndag tapte Kroatia 0-2 mot Norge på Ullevaal. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix

Kroatia sparker landslagssjefen etter tapet for Norge

De svake resultatene får konsekvenser for Niko Kovac.

Det kroatiske fotballforbundet (HNS) har valgt å sparke Niko Kovac fra jobben som landslagssjef.

– Forbundet har besluttet å avslutte samarbeidet med hovedtrener Niko Kovac etter resultatene i Baku (mot Aserbajdsjan journ. anm.) og Oslo, skriver HNS på Twitter.

En erstatter for Kovac vil være på plass innen 21. september.

Kovac, som tok over jobben som landslagssjef høsten 2013, får sparken etter at Kroatia kun har klart å ta to poeng på de siste tre kampene i EM-kvaliken. I forrige kamp gikk kroatene på et sviende 0-2-nederlag for Norge på Ullevaal. Det var dråpen som fikk begeret til å renne over for Suker og HNS .

For øyeblikket ligger Kroatia på tredjeplass i gruppe H.

Etter tapet for Norge slaktet Kovac spillerne. Han mente de utvalgte manglet glød og engasjement.

– Jeg spilte 83 kamper for landslaget. Jeg var en type som spilte med hjertet fra start til slutt, men i dag spilte vi ikke. Det er fotball, det er veldig interessant. Selv om man spiller i større klubber og tjener mer penger, betyr ikke det at man automatisk vinner, sa Kovac.

Ifølge kroatisk media skal det ha vært en voksende konflikt mellom Kovac og spillergruppen den siste tiden. Daily Mail skriver at blant andre Luka Modic gikk ut mot Kovac etter kommentarene i kjølvannet av tapet for Norge.

– Det er trenerens mening, men jeg er helt sikker på at alle spillerne gjorde alt de kunne på banen. Alle har rett til å sin egen mening. Vi var dårlige og kampplanen falt i grus, men vi forsøkte likevel vårt beste. Uheldigvis gikk ting i gal retning, sier Real Madrid-spilleren.