TIL FRANKRIKE: Daniel Hoelgaard er klar for franske FDJ.
TIL FRANKRIKE: Daniel Hoelgaard er klar for franske FDJ.

Nok en norsk proffsyklist

Daniel Hoelgaard klar for WorldTour-lag.

Team Joker har hatt en strålende sesong, og imponert stort internasjonalt.

Det har gjort at rytterne er blitt lagt merke til også utenfor Norges grenser.

Odd Christian Eiking og Vegard Stake Laengen har begge skrevet under kontrakter med WorldTour-lagene FDJ og IAM.

Nå får Eiking selskap av Daniel Hoelgaard i FDJ.

– For det første er det veldig deilig å ha fått på plass en kontrakt med et WorldTour-lag. FDJ har et rittprogram som passer meg godt, og vil legge godt til rette for at jeg skal kunne utvikle meg videre som rytter. Det er også deilig å kunne fokusere 100% på VM nå som alt er på plass, sier 22-åringen i en pressemelding.

I VM skal han sykle fellesstarten for U23.

Hoelgaard har vist gode spurtegenskaper denne sesongen, og det er dette potensialet FDJ har sett.

– Det er ingen tvil om at resultatene Daniel og også resten av laget har levert har blitt godt lagt merke til, særlig i Frankrike. Vi har jo vært et av de aller beste lagene i de franske rittene denne sesongen, og det er derfor kanskje ikke tilfeldig at to ryttere nå havner på et fransk lag neste sesong, sier sportsdirektør Gino Van Oudenhove.

Sportssjef i Norges Cycleforbund Hans Falk spådde under Tour des Fjords at Hoelgaard kom til å få tilbud etter sesongen.

– Han har vist i år at han holder veldig høy internasjonal klasse blant kontinental-lagene, sa han til TV 2 den gangen.

Selv om Hoelgaard har vist gode spurttakter, så vil han ikke kalle seg selv en ren spurter.

– Jeg er nok en blanding av Sagan og Kristoff. Jeg er ikke en ren spurter. Jeg er nok en type klassikerrytter som går bra oppover, men har bra trøkk i spurtene, forklarte han.

Og det er klassikerrytter han håper å bli i FDJ.

– Jeg håper jeg vil få en plass på klassikerlaget. Det er som en klassikerrytter, med en god spurt, jeg vil utvikle meg som. Det var også litt med på å avgjøre hvorfor jeg valgte det laget. Jeg så at de har bruk for de egenskapene jeg har, forklarer han til TV 2.

Det har gått veldig fort rundt overgangen, så foreløpig har ikke Hoelgaard fått helt klarhet i hvordan han vil bli brukt i sitt nye lag.

– Det har gått veldig fort fra de kom med kontraktsforslaget til jeg sa ja, så den samtalen har vi ikke rukket å ta ennå. Men det var dette laget som viste størst interesse. Mye større enn de andre. De pushet veldig på for å signere kontrakten. Det var viktig, forteller Hoelgaard.

Han ser det som en fordel å komme til samme lag som Eiking.

– Siden det er et fransk lag, så kan det hjelpe meg litt. Siden jeg ikke kan fransk. På de første treningsleirene så kan det være greit å ha en å snakke norsk med. Vi kommer ikke til å sykle de samme rittene. Men når vi kommer så langt så regner jeg med at jeg har lært meg litt fransk også. Men det er alltid greit å ha en annen nordmann på laget, sier han.

Men Hoelgaard kommer ikke til å flytte til Frankrike.

– Jeg skal fortsette å bo i Norge. I og med at jeg kommer fra et område hvor sykkelmiljøet er veldig bra, hvor jeg kan trene med Alexander Kristoff og Svein Erik Bystrøm. Så jeg fikk lov til å bo her. Men jeg kommer også til å bo en del i Spania i vinter, forklarer Norges ferskeste sykkelproff.