Stortingsrepresentant og nasjonal talsperson Rasmus Hansson for Miljøpartiet De Grønne (MDG) under partiets landsmøte i 2014.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Stortingsrepresentant og nasjonal talsperson Rasmus Hansson for Miljøpartiet De Grønne (MDG) under partiets landsmøte i 2014. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Hansson:  – Erna, Jonas og Siv er farlige for de unge

Oslo (NTB): Rasmus Hansson i Miljøpartiet De Grønne fraråder studenter å stemme på Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og Høyre. Han mener politikken deres er en trussel mot framtidige arbeidsplasser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jonas Gahr Støre, Siv Jensen og Erna Solberg er farlige for dagens unge. De snakker om det grønne skiftet, mens de i virkeligheten bruker nesten alle pengene, skattefordelene og subsidiene på enda mer olje, sier MDGs stortingsrepresentant og nasjonale talsmann til studentavisa Universitas.

Hansson trekker paralleller mellom det han kaller «fossilpartiene Ap, Frp og Høyre» og framtidig arbeidsledighet. Han mener sammenhengen er tydeligere enn noen gang nå som tusener mister jobbene i oljebransjen.

 – Jensens, Støres og Solbergs svar på dette er å helle enda flere milliarder inn i oljesatsingen, i stedet for å satse på det som er best for dagens studenter. Studentene må vokte seg. Det er de unge som skal overta et samfunn som baserer seg på en dødsdømt næring, sier Hansson.

– MDG har den dårligste miljøpolitikken

Miljøpartiet de grønne ønsker å avvikle dagens oljenæring. 

Han tar til orde for at de nevnte partiene burde samarbeide med MDG for å skape «300.000 nye, grønne og framtidsrettede arbeidsplasser».

Høyres klimapolitiske talsmann, Nikolai Astrup, er sterkt uenig og svarer tilbake i samme stil:

– Det er Rasmus Hanssons politikk som vil lede til dramatisk høy arbeidsledighet. Det vil bli en bråstopp i oljebransjen, og titusener vil bli arbeidsledige. MDG står for den dårligste miljøpolitikken som finnes, nemlig den som ikke virker, sier Astrup til Universitas.

Forsøk med hasj

Miljøpartiet har også programfestet at de vil utrede offentlig hasj-dyrking.

Vi vil utrede en strengt regulert statlig omsetning av cannabis. Forutsetningen er at dette skal gi en skadereduserende effekt. I dag er det ingen kontroll med stoffet som selges på gata, og mange som kjøper cannabis kommer i kontakt med tyngre stoffer.

Det skriver MDG i sitt partiprogram.

Begrunnelsen er at ønsker en forsknings- og kunnskapsbasert og ikke en moralistisk ruspolitikk, og presiserer at de ikke ønsker en legalisering, men en forsøksordning. (TV2/NTB)