Taco i alle varianter - med kjøtt, vegetar og fisk!
I kjøkkenet til Wenche ble det taco for store og små, i alle varianter. Her finner du mange råd til hva du kan fylle tacoskjellene med.
Kjøttfyll:
Brun ca. 300 g karbonadedeig, kjøttdeig eller strimlet/kvernet kyllingkjøtt i olje.
Tilsett 2-3 stk finrevet gulrøtter og finhakket løk.
Smak til med salt, pepper og tacokrydder. For hjemmelaget tacokrydder, se egen oppskrift!
Ønsker du å lage en vegetar variant, prøv:
Bønnestuing
Dette trenger du:
- ½ løk, gjerne rødløk
- 2-3 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 3 tomater eller 1 boks hakkede tomater
- 2 bokser sorte eller røde bønner
- 1 pose tacokrydder
Slik gjør du:
Finhakk og surr løk og hvitløk i olje.
Tilsett tomater og la trekke sammen med løken i 2-3 min.
Skyll de hermetiske bønnene under rennende kaldt vann og tilsett i kasserollen sammen med tacokrydder.
Kok opp og la trekke i 3-4 min.
Hva med en fiskevariant?
Skjær laks i tynne strimler og stek i olje.
Krydre med salt, pepper og tacokrydder.
Hjemmelaget tacokrydder med mindre salt
Dette trenger du:
- 2 ss paprika
- 1 ss oregano
- 1-2 ts salt
- 2 ss fenikkelfrø
- 2 ss spisskummen frø
- 2 ss korianderfrø
Slik gjør du:
Ha alt i en morter og stør sammen.
Lag gjerne en stor porsjon.
Oppbevares i tett og helst mørk boks/glass med lokk.
Tomatsalsa
Dette trenger du:
- 1/2 rødløk
- 2 fedd hvitløk
- ½ rød chili
- saften av ½ sitron eller lime
- 5 tomater
- frisk koriander
- 1 ts spisskum
- 1 ss olivenolje
- 2-3 ss sweet chilisaus
- Salt
Slik gjør du:
Finhakk løk, hvitløk og chili. Fjern evt. frø fra chili hvis du ikke vil ha salsaen for sterk.
Tilsett saft fra sitron eller lime og la stå og trekke i 20-30 min.
Del tomatene i to og ta ut innmaten (innmaten kan evt. brukes i bønnefyllet) .
Hakk tomatkjøttet og bland inn marinert løk, chili og malt spisskum.
Tilsett hakket koriander og smak til med salt.
Guacamole
Dette trenger du:
- ½ rødløk
- 2 fedd hvitløk
- ¼- ½ chili
- saften av 1 lime
- 2 spisemodne avocado
- frisk koriander, pluss evt. knuste korianderfrø
- 1 ss olivenolje
- Salt
Slik gjør du:
Hakk rødløk, hvitløk og chili.
Tilsett limesaft og la det trekke 20-30 min.
Skrell og finhakk avocado (ta vare på steinene, se tips!).
Bland sammen alle ingrediensene og smak til med hakket koriander og salt.
Tips!
Legg avokadosteinene i den ferdige guacamolen.
Det hindrer oksidering, det vil si at grønnfargen vil holde seg.
Godt tilbehør:
Rømme smakt til med litt av tomatsalsaen, revet ost, diverse grønnsaker i små biter; for eksempel agurk, paprika, salat og mais.