Taco i alle varianter - med kjøtt, vegetar og fisk!

I kjøkkenet til Wenche ble det taco for store og små, i alle varianter. Her finner du mange råd til hva du kan fylle tacoskjellene med.

 Kjøttfyll:

Brun ca. 300 g karbonadedeig, kjøttdeig eller strimlet/kvernet kyllingkjøtt i olje.
Tilsett 2-3 stk finrevet gulrøtter og finhakket løk.
Smak til med salt, pepper og tacokrydder. For hjemmelaget tacokrydder, se egen oppskrift!

 

Ønsker du å lage en vegetar variant, prøv:

Bønnestuing

Dette trenger du:

  • ½ løk, gjerne rødløk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 3 tomater eller 1 boks hakkede tomater
  • 2 bokser sorte eller røde bønner
  • 1 pose tacokrydder

Slik gjør du:

Finhakk og surr løk og hvitløk i olje.
Tilsett tomater og la trekke sammen med løken i 2-3 min.
Skyll de hermetiske bønnene under rennende kaldt vann og tilsett i kasserollen sammen med tacokrydder.
Kok opp og la trekke i 3-4 min.

Hva med en fiskevariant?
Skjær laks i tynne strimler og stek i olje.
Krydre med salt, pepper og tacokrydder.

 

Hjemmelaget tacokrydder med mindre salt

Dette trenger du:

  • 2 ss paprika
  • 1 ss oregano
  • 1-2 ts salt
  • 2 ss fenikkelfrø
  • 2 ss spisskummen frø
  • 2 ss korianderfrø

Slik gjør du:

Ha alt i en morter og stør sammen.
Lag gjerne en stor porsjon.
Oppbevares i tett og helst mørk boks/glass med lokk.

 

Tomatsalsa

Dette trenger du:

  • 1/2 rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ rød chili
  • saften av ½ sitron eller lime
  • 5 tomater
  • frisk koriander
  • 1 ts spisskum
  • 1 ss olivenolje
  • 2-3 ss sweet chilisaus
  • Salt

Slik gjør du:

Finhakk løk, hvitløk og chili. Fjern evt. frø fra chili hvis du ikke vil ha salsaen for sterk.
Tilsett saft fra sitron eller lime og la stå og trekke i 20-30 min.
Del tomatene i to og ta ut innmaten (innmaten kan evt. brukes i bønnefyllet) .
Hakk tomatkjøttet og bland inn marinert løk, chili og malt spisskum.
Tilsett hakket koriander og smak til med salt.

 

Guacamole

Dette trenger du:

  • ½ rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • ¼- ½ chili
  • saften av 1 lime
  • 2 spisemodne avocado
  • frisk koriander, pluss evt. knuste korianderfrø
  • 1 ss olivenolje
  • Salt

Slik gjør du:

Hakk rødløk, hvitløk og chili.
Tilsett limesaft og la det trekke 20-30 min.
Skrell og finhakk avocado (ta vare på steinene, se tips!).
Bland sammen alle ingrediensene og smak til med hakket koriander og salt.

Tips!
Legg avokadosteinene i den ferdige guacamolen.
Det hindrer oksidering, det vil si at grønnfargen vil holde seg.

Godt tilbehør:
Rømme smakt til med litt av tomatsalsaen, revet ost, diverse grønnsaker i små biter; for eksempel agurk, paprika, salat og mais.