Nora Noor tok til tårene under TV 2s flyktningdugnad

Artisten kom til Norge som flyktning selv. – Det kunne vært meg i den båten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Artist og souldronning Nora Noor (36) stilte opp i TV 2s nasjonale dugnad til inntekt for flyktningene fra Syria tirsdag.

Det ble en sterk kveld for sangerinnen, som kom med foreldrene som politiske flyktninger til Norge da hun var ni år gammel.  

Under et direktesendt intervju måtte 36-åringen rett og slett tørke tårene. 

– Det er utrolig sterkt, fordi jeg kjenner på meg at ... Det kunne vært meg på den båten der. Jeg kan ikke la være å tenke på det, sa hun. 

– ... Eller det å se foreldre som ser så håpløse ut. Eller ikke klarer å hjelpe barna sine. Det er veldig sterkt, fortsetter Noor. 

Se intervjuet med souldronningen ovenfor. 

– Frustrerende å sitte hjemme og ville bidra

Når TV 2 tar en prat med artisten like etter at hun har gått på scenen, forteller hun at hun satte stor pris på å få delta i TV-dugnaden.

– Det var utrolig deilig å komme hit og få bidra. Det har vært veldig frustrerende å sitte hjemme og ikke vite. Man gir jo penger og sånn, men det er ikke i nærheten av følelsen av å få komme hit og synge. Det var utrolig sterkt. Og det var spesielt å komme hit med «lillebroren min», som jeg har kjent siden han var veldig liten. Med bakgrunnen vi begge har, ble det veldig sterkt. 

Mener alle mennesker har et ansvar om å hjelpe

36-åringen, som ble født i Emiratene av somaliske foreldre, innrømmer at bildene av flyktningene man har sett i media har satt preg. 

Hun mener alle mennesker har et ansvar.

– Når man ser bildene, kan man ikke la være å gjøre noe. Hver og en av oss har en oppgave som et medmenneske i denne verden, og det er å bidra. 

Se hvordan du kan bidra og følg oss direkte her!

Føler med foreldrene

Noor mener det er umulig å ikke la seg berøre av det som blir karakterisert som den verste flyktningkrisen siden andre verdenskrig. Hun mener synet av barna er noe av det verste.

– Jeg tror det blir like sterkt for alle sammen. Å se foreldre som har mistet håpet. Å se at de ikke vet hvordan de skal hjelpe barna sine. De vet ikke hvordan de skal klare å mate dem. Eller de må sende dem av gårde på den fæle båten – når de ikke vet om de kommer til å leve eller ikke. Det er forferdelig.

– Viktig at vi hjelper de som kommer

Hundrevis av flyktninger har allerede ankommet Norge. Nå håper Noor at nordmenn tar vare på sine nye naboer. 

– Da vi kom, ble vi tatt veldig godt imot. På den tiden var det ikke så veldig mange flyktninger som det er nå. Det er utrolig viktig at vi nå bruker tid på de vi tar inn og at vi ikke bare glemmer folk igjen, avslutter hun.

TV 2s nasjonale dugnad for flyktningene fortsetter hele uka, både på TV og på tv2.no.