Sjokkbildene som går verden rundt! Her sparker fotografen ned desperate flyktninger 

En kamerakvinne som gikk til angrep på flyktninger i Roeszke i Ungarn skal nå ha fått sparken av arbeidsgiveren. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frustrerte flyktninger og migranter har brutt gjennom politisperringene nær byen Roszke i Ungarn, nær grensen til Serbia.

De ble holdt i en leir og fikk ikke lov til å bevege seg videre, ifølge CNN.

Dette førte til at de løp gjennom rekken av politimenn, noen alene, andre med barn på armene. De forstår ikke hvorfor de ikke får dra videre, ettersom de er innenfor europeiske grenser. Mens politimennene forsøkte å stanse menneskene som løp, var en rekke journalister på plass for å dokumentere dramaet.

En kamerakvinne fra en ungarsk TV-kanal var imidlertid alt annet enn en passiv tilskuer.

Mens flyktninger løper forbi henne sparker hun til flere av dem. En mann med et barn på armen faller om og lander oppå barnet.

Mistet jobben

Ettersom det var mange med kamera på stedet, har flere dokumentert kvinnens angrep. En rekke klipp har spredt seg i sosiale medier, og folk raser mot oppførselen hennes. Ifølge den ungarske nyhetssiden 444.hu var hun ansatt i den ungarske TV-kringkasteren N1.

På sine nettsider og på Facebook har de postet en melding hvor de skriver at kvinnen nå har fått sparken:

Denne bildeserien viser hvordan en flyktning med en liten gutt i armene faller over barnet idet kvinnen sparker ham. FOTO:  REUTERS/MARKO DJURICA
Denne bildeserien viser hvordan en flyktning med en liten gutt i armene faller over barnet idet kvinnen sparker ham. FOTO:  REUTERS/MARKO DJURICA

«En N1TV-kollega har i dag oppført seg uakseptabelt ved mottakssenteret i Roszke. Kameramannens ansettelsesforhold har blitt avsluttet med umiddelbar effekt».

Det er ikke kjent hvorfor kamerakvinnen sparket de løpende flyktningene.

Krever unnskyldning

FORTVILET: Den lille gutten gråt da han kom seg på beina igjen. FOTO: REUTERS/ MARKO DJURICA
FORTVILET: Den lille gutten gråt da han kom seg på beina igjen. FOTO: REUTERS/ MARKO DJURICA

Flere medier skriver at N1TV assosieres med det ungarske høyreekstreme politiske partiet «Jobbik».

Mange Twitter-brukere er rasende, og mener at det kreves mer fra TV-kringkasteren enn at de gir kamerakvinnen sparken. Flere etterlyser en unnskyldning. Her er noe av det som blir skrevet:

«Fra den vinkelen som den ungarske kamerakvinnen sparker barnet tror jeg ikke det å la tvilen komme noen til gode gjelder», skriver en.

«For en skam», skriver en annen.