KOLLEGER: Sofía Vergara (t.v) og Julie Bowen poserer under Emmy-utdelingen i august i fjor. FOTO: JOHN SHEARER
KOLLEGER: Sofía Vergara (t.v) og Julie Bowen poserer under Emmy-utdelingen i august i fjor. FOTO: JOHN SHEARER

Spiller i samme komediesuksess – men en av dem tjener dobbelt så mye 

Sjekk listen over hvilke kvinner som tjener best på å stå foran TV-kameraene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi er inne i det mange omtaler som TV-serienes gullalder.

DELER FØRSTEPLASSEN: Kaley Cuoco-Sweeting er én av verdens to best betalte kvinnelige TV-skuespiller. FOTO: ALBERTO RODRIGUEZ
DELER FØRSTEPLASSEN: Kaley Cuoco-Sweeting er én av verdens to best betalte kvinnelige TV-skuespiller. FOTO: ALBERTO RODRIGUEZ

Takket være strømmetjenester som Netflix og HBO har seerne fått drøssevis med kvalitetsserier å velge mellom. Kjente Hollywood-stjerner som Colin Farrel, Rachel McAdams, Susan Sarandon, Maggie Gyllenhaal og Kevin Spacey – for å nevne noen – har valgt TV-skjermen framfor kinolerretet. 

Og så lenge vi fortsetter å være hektet på serier, er det mange skuespillere som kan le hele veien til banken.

Se hele listen over de best betalte nederst

Delt førsteplass

Forbes publiserte tirsdag en oversikt over verdens best betalte kvinnelige TV-skuespillere, og på topp finner vi Sofia Vergara (43) og Kaley Cuoco-Sweeting (29).

Vergara spiller rollen som Gloria i den populære komedien «Modern Family», og har tronet øverst på best betalt-listen i fire år nå.

I tillegg til å motta svimlende summer for innsatsen i serien, tjener hun også gode penger på å fronte sminkemerket CoverGirl og sjampomerket Head and Shoulders, samt å drive talent- og underholdningsfirmaet Latin World Entertainment, skriver Forbes.

Dette betyr at hun tjener over det dobbelte som seriekollega Julie Bowen i rollen som Claire. Bowen har en årslønn på 12 millioner dollar, i overkant av 100 millioner norske kroner.

Lik lønn som Big Bang-kollegene

Cuoco-Sweeting spiller rollen som Penny i komedien Big Bang Theory, og 29-åringen skal angivelig motta 1 million dollar per episode, det vil si i overkant av 8,5 millioner norske kroner.

Dette er den samme lønnen som seriekollegene Jim Parsons and Johnny Galecki mottar i rollene som Leonard og Sheldon.

Samlet har både Vegara og Cuoco-Sweeting en årsinntekt på 239 millioner hver før skatt.

Av andre kvinnelige skuespillere på best betalt-listen finner vi blant annet Emily Deschanel som er hovedrolleinnehaver i krimserien Bones, Robin Wright som spiller førstedame i House of cards og Ellen Pompeo i Greys Anatomy.