Eggen: – På tide å friske opp fransken

Nils Arne Eggen tror Norge sikrer seg EM-billett.

Oslo/Bergen (TV 2 Sporten): Søndag kveld herjet Jo Inge Berget med Kroatias Dario Srna da Norge vant 2-0 hjemme mot kroatene.

Seieren betyr at Norge er sikret minst playoff etter at Italia vant 1-0 hjemme mot Bulgaria litt senere søndag kveld.

Eggen: – Vi kommer til EM
Nå tror Norges mest suksessrike klubbtrener gjennom tidene, Nils Arne Eggen, at Norge kvalifiserer seg direkte til EM-sluttspillet i Frankrike neste år.

– For å ta et lag som Italia, så er de helt overkommelige. Det er noe inne er som sier at vi kommer til EM. Da må vi friske opp fransken igjen, sier Nils Arne Eggen til TV 2 Sporten.

I årene 1995-2002 (Trond Sollied var trener i 1998) ledet Eggen Rosenborg til gruppespillet i Mesterligaen hvert år. Totalt sikret han samtidig RBK 14 seriegull i sine perioder som hovedtrener på Lerkendal.

– Fremstår på en måte som vi kjenner igjen
Derfor er det først og fremst gledelig for Eggen å se at kollektivet Norge fungerer igjen.

– For det første så fremstår Norge nå på en måte som vi kjenner igjen. Den viktigste endringen Høgmo har gjort er at han skapt et lag som gjensidig utfyller hverandre, sier Eggen, før han forklarer:

– Jeg pleide å si at vi ikke bare kunne ha elleve Mini Jakobsen på laget. Et lag må også ha noen spillere med litt mer hår på brystet, konstaterer Eggen, og får full støtte av tidligere landslagssjef Åge Hareide, som nå er trener for Norges helt Jo Inge Berget i svenske Malmö FF.

– Jeg mener Norge er fysisk rystet enn tidligere, og har litt andre spillertyper innad i troppen. Det tror jeg er bra internasjonalt, sier Hareide.