OVERGREPSSIKTET: Mannen (30) sitter varetektsfengslet siktet for overgrep. FOTO: TV 2
OVERGREPSSIKTET: Mannen (30) sitter varetektsfengslet siktet for overgrep. FOTO: TV 2

Utvider siktelsen mot tidligere barnehageansatt:

Mann (30) siktet for overgrep mot 19 barnehagebarn

TROMSØ (TV 2): Politiet i Troms har utvidet siktelsen mot den tidligere barnehageansatte mannen i Tromsø.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Troms har utvidet siktelsen mot barnehagearbeideren i Tromsø etter at de har gått gjennom etterforskningsmaterialet.

– Vi har kjent til barnet i etterforskningsmaterialet over en viss tid. Vi mener vi har identifisert barnet og har avhørt de pårørende, sier politiadvokat Gøril Lund i Troms politidistrikt til TV 2.

Utvider siktelsen 

Mannen, som jobbet i barnehagen i åtte år er til nå siktet for å ha forgrepet seg på 19 barn. Politiet har utvidet siktelsen til å omfatte ytterligere to siktelsesposter.

– Det gjelder barn som allerede har blitt avhørt og har vært kjent i etterforskningsmaterialet, sier politiadvokaten til TV 2.

Det er utfordrende å tidsfeste overgrepene nøyaktig,men Lund sier at hovedvekten av overgrepene har funnet sted de siste tre årene. 

Siktelsen kan endres og utvides før politiet sender over saken til Statsadvokaten. Siden saken er så alvorlig er det Riksadvokaten som tar ut tiltale.

Avhørt seks ganger

Til nå har siktede blitt avhørt seks ganger. Politiet vil avhøre han minst en gang til før de sender fra seg saken, trolig innen utgangen av september. 

– Siktede har i avhør blitt fortløpende konfrontert med siktelsen og utviklingen i etterforskningen. Han har bidratt langt på vei med informasjon, men vi er ikke ferdige med å avhøre han, sier Lund til TV 2.

Overgrepene ble kjent i mai. De mest alvorlige forholdene i siktelsen har en strafferamme på 21 års fengsel.

Siktede har vedtatt forlenget varetekstfengsling i forkant av fengslingsmøtet 10. september.