SMILER: Laith Majid kom i land på Kos i Hellas 16. august. Bildet av familiefaren som holdt rundt barna sine gikk verden rundt. Nå har de ankommet Tyskland. FOTO:
SMILER: Laith Majid kom i land på Kos i Hellas 16. august. Bildet av familiefaren som holdt rundt barna sine gikk verden rundt. Nå har de ankommet Tyskland. FOTO:

Farens tårer rørte hele verden – nå smiler han igjen

Familiefaren Laith Majid (44) gråt da han bar sin datter i land i Hellas. Nå har de nådd Tyskland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bildet av Leith Majid rørte en hel verden. Den store mannen som gråter mens han bærer sin datter trygt i land på Kos, ble et bilde på flyktningenes lidelser.

Flyktet fra IS

Familien hadde flyktet fra terrorgruppen Islams Stats (IS) grusomheter i Syria. Hjembyen Deir ez-Zor er jevnet med jorden. I likhet med mange millioner syrere har de blitt tvunget til å forlate hjemmet sitt.

Etter flere uker på flukt har Leith Majid og familien nådd drømmen til hundretusener av syrere. De har nådd Tyskland. 

Organisasjonen «Europe says OXI» publiserte mandag et bilde av den smilende familien på Facebook. 

Framme i Berlin

På bildet smiler Laith Majid og kona hans Nada Adel (43) sammen med sønnene Moustafa (18), Ahmed (17), Taha (9) og datteren Nour (7), som vi kjenner igjen fra det første bildet. 

Les om bakgrunnen for bildet her

Ifølge den tyske avisen Bild.de ble familien tilbudt opphold i 13 land etter at bildet gikk viralt. Familien valgte Tyskland, og befinner seg nå i Berlin.

– Får meg til å gråte hver gang

Det var frilansfotograf Daniel Etter som tok bildet for New York Times. Han sier selv at bildet fikk ham til å gråte.

– Jeg er nok ikke den mest emosjonelle personen, men ansiktsuttrykket til Majid får meg fremdeles til å gråte, fortalte Etter til den tyske avisen Spiegel Online.