Måtte forlate Jakten på kjærligheten: – Jeg gjorde et ræva inntrykk!

For fire friere tok eventyret slutt i Jakten på kjærligheten – slik opplevde de å måtte reise hjem alene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Endelig var dagen kommet da frierne skulle tilbringe en hel dag sammen med sine bønder på aktivitetsdagen i mandagens episode av Jakten på kjærligheten.

Press på frierne

Her var det viktig å gjøre et ekstra godt inntrykk fordi bare fire friere kunne bli med videre til gårdsuken hjemme hos bøndene som begynner neste uke.

Treffsikker bonde

Ole Kasper valgte å ta med frierne på lerdue-skyting, kanskje for å teste treffsikkerheten til sine fem friere. Der var det Kari som imponerte mest ved å treffe blink på første forsøk.

Etter en hel dag sammen måtte Ole Kasper ta sitt valg. Hvilken av de fem frierne måtte reise hjem?

Se hvordan Ole Kasper valgte her

Dermed ble det vendereis for Mariann, som måtte forlate gården. Hun innrømmer at hun ikke hadde den beste magefølelsen før utvelgelsen.

– Følelsen i magen var jeg usikker på, men jeg var litt i tvil. Jeg følte at jeg ikke rakk å bli særlig godt kjent med Ole Kasper, så da jeg måtte reise fra gården var det helt greit, forteller Mariann til TV 2.

Ikke kjærlighetstårer

I mandagens program så vi også at Mariann ble blank i øynene, men selv forklarer hun at dette skyldtes at hun var sliten.

– Tårene handlet ikke om at jeg var trist, det hadde med at jeg var sliten etter mange hektiske dager, og fordi jeg var glad for at jeg skulle reise hjem.

Fortsatt singel?

Mariann sendte frierbrev til Ole Kasper fordi hun ønsket å finne kjærlighten. Hun forteller at hun fortsatt leter.

– Jeg er fortsatt singel, men har truffet en som jeg er blitt betatt av. Mine kolleger på apoteket der jeg jobber i Vikersund har også stått på veldig med å «reklamere» min singelstatus til kundene, og forteller dem at jeg har vært med i programmet, forteller Mariann og ler.

Velsmakende dag

Else Marie valgte å arrangere sommerfest for sine friere, der skulle de ordne i stand til festen – blant annet med å lage maten.

– Flere av dem skrev i frierbrevet at de likte å lage mat...så, nå får vi se, forklarte hun i programmet.

Nervøs stemning

Selv om alle guttene imponerte på hver sin måte, var det Espen som fikk det høyeste terningkastet av Else, og som fikk litt alenetid med bonden.

Da Else senere på kvelden måtte fortelle hvem som måtte pakke kofferten og reise hjem, var det en nervøs stemning blant gutta rundt bordet.

Se hvordan Else valgte her

Dermed måtte Sondre pakke sammen og innse at reisen tok slutt her.

– Hva følte du da, Sondre?

– Det var litt skuffende men samtidig var det også helt greit. Jeg var i grunnen fornøyd med å komme så langt. Det er ikke mulig å bli forelsket på den korte tiden vi hadde sammen, og så blir man veldig eksponert på TV, så jeg føler at det var greit å ikke være med helt til slutten, forteller Sondre.

Snakket for mye

Sondre har i ettertid tenkt at det sikkert var ting han kunne gjort annerledes.

– Jeg kunne vel kanskje ha snakket litt mindre. Jeg følte at jeg snakket mye av tiden.

– Jakter du fortsatt på kjærligheten?

– Jeg har fortsatt ingen kjæreste, men det har likevel vært en veldig fin sommer der jeg blant annet har vært på en fin fjelltur. Jeg angrer ikke på at jeg var med i Jakten på kjærligheten, fordi jeg møtte mange spennende og interessante folk. Det var en positiv opplevelse, avslutter Sondre.

Praktisk aften

Kjartan valgte å teste sine friernes praktiske sans og hadde arrangert telttur for jentene i hagen. Men først måtte de sette opp teltene sin selv. Denne oppgaven var det Tina som mestret best, og som ble utropt som vinner av Kjartan.

På slutten av den hyggelige dagen måtte Kjartan bestemme seg for hvilke fire friere han ønsket med seg hjem til gården neste uke.

Se hvordan Kjartan valgte i video øverst

Trine hadde ønsket å bli med hjem til gården til Kjartan, men måtte innse at det ble med håpet.

– Jeg ble jo skuffet for jeg hadde håpet å bli kjent med Kjartan. Jeg synes han er en flott og sjarmerende mann med glimt i øyet. Han var kanskje litt reservert, men det har sikkert noe med settingen å gjøre, alle kameraene og frierne. Han gjorde et veldig godt inntrykk, forteller Trine til TV 2. 

Snakket om barn

I mandagens program fikk Trine også litt alenetid med Kjartan, der hun blant annet spurte Kjartan om han var klar for flere barn (Kjartan har to barn). Det ble et møte fylt med mye latter, likevel ble hun altså sendt hjem.

– Man undrer seg jo litt over hvorfor jeg ble stemt hjem, men på den andre siden rakk han jo aldri å bli veldig godt kjent med meg. Jeg gjør tydeligvis et helt greit førsteinntrykk – men et helt ræva andreinntrykk. Det må ha vært praten vi hadde sammen, spøker Trine og ler.

Ikke flaut

Trine synes ikke det er flaut å bli stemt hjem og har bare mottatt godord fra venner og bekjente.

– Det har vært tilbakemeldinger om at man er tøff som tør å være med på dette. Man er nødt til å satse litt for å finne ut av dette kjærestegreiene og når man har fått alt på litt avstand så ser jeg tilbake på dette som en veldig positiv opplevelse. Men det har også vært rart å leve i en slags «boble» med kamera til stede hele tiden, og med regi og å være i en ganske unaturlig setting. Det var mye latter og humor, og jeg hadde angret dersom jeg ikke hadde sendt brevet til Kjartan.

Singel?

– Er du fortsatt singel?

– Ja, jeg er fortsatt på jakt etter kjærligheten, og har ikke gitt opp håpet. Og så kan det vel ikke være negativt at folk der ute vet at man er singel. Jeg håper fortsatt på å treffe en fin kar.

– Må han være bonde?

– Nei, det trenger han ikke. Kanskje en blanding av eventyrer, friluftsmann og litt urban – hvis han finnes da, avslutter Trine og ler hjertelig.

Det lyktes ikke TV 2 å komme i kontakt med Rubens frier Ida Lehn, som også måtte reise hjem i mandagens program.

Jakten på kjærligheten kan du se hver mandag kl 20.00 på TV 2.