Opplevde alle foreldres mareritt: Hadde feil baby i tre måneder

DNA-testen bekreftet Richard Cushworth og Mercedes Casanellas mistanker. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Richard Cushworth og Mercedes Casanella gikk nylig ut og hevdet at noen hadde stjålet den nyfødte sønnen deres fra sykehuset og solgt ham til menneskehandlere.

Paret mente at sykehuset i El Salvador hadde sendt dem hjem med feil gutt.

BABYSELFIE: Mercedes og Richard kom hjem med en gutt som hadde en betraktelig mørkere hudfarge enn dem selv. Det fikk dem til å fatte mistanke. Bildet er sladdet av TV 2. Foto: Privat
BABYSELFIE: Mercedes og Richard kom hjem med en gutt som hadde en betraktelig mørkere hudfarge enn dem selv. Det fikk dem til å fatte mistanke. Bildet er sladdet av TV 2. Foto: Privat

En DNA-test viste at de to, som er bosatt i USA, i tre måneder har hatt omsorg for en gutt som ikke er deres. 

Nå er foreldrene gjenforent med sin ekte sønn. Gutten de har hatt i tre måneder, som de har gitt navnet Jacob, er fortsatt under deres omsorg i påvente av at hans foreldre skal bli funnet. 

Gjenforeningen fant sted i El Salvador mandag. Det skriver BBC News.

Se gjenforeningen, som ble filmet av salvadoransk TV, i videoen øverst i saken!

Cushworth og Casanella mente at gutten deres, som ble født 21. mai, ble solgt til menneskehandlere på grunn av hans lyse hud. Babyer med lys hud selges for store summer i Latin-Amerika.

PÅ FØDEN: Mercedes' og Richards sønn hviler etter å ha kommet til verden. Like etter forsvinner han fra sykehuset. Foto: Mercedes Casanella
PÅ FØDEN: Mercedes' og Richards sønn hviler etter å ha kommet til verden. Like etter forsvinner han fra sykehuset. Foto: Mercedes Casanella

Mercedes fortalte at hun umiddelbart skjønte at noe var galt, men sykehuset insisterte på at gutten hun hadde i armene var hennes. 

Paret fortalte forrige uke at de mente at noen av de ansatte på sykehuset hadde solgt gutten videre, for så å gi dem en annen gutt. Denne gutten hadde betraktelig mørkere hud enn deres.

Gynekolog arrestert

Forrige uke ble gynekolog Alejandro Guidos, som forløste sønnen deres med keisersnitt, arrestert.

Parets advokat Francisco Meneses sier dette til BBC News:

– Vi har ingenting imot menneskene som var involvert i barnets fødsel, men vi vil at alle disse menneskene skal legge hånda på hjertet fordi legen som foretok operasjonen, og barnelegen, anestesilegen, og de to sykepleierne som var på fødestua – det er viktig at de alle forteller oss hva som skjedde.

Paret har signert en avtale som gjør at de ikke skal uttale seg om politiets pågående etterforskning.

Aktor Luis Martinez sier dette:

– Familiene må holde dette for seg selv for å beskytte barnas rettigheter. Vi setter pris på hjelpen vi har fått fra etterforskere til å løse denne tragiske saken. Det endte med et scenario hvor kjærlighet, vennskap og omtanke vant, sier han.

Og:

– La oss huske historien med Kong Salomo som brukte sverdet sitt – men her brukte vi ikke sverdet. Her brukte vi sannheten og rettferdighetens kraft. 

– Våre hjerter banker for sønnen vår

Guttens bestefar, David Cushworth ønsker ikke å kommentere om familien fortsatt tror at gynekologen har noe med saken å gjøre.

– Vi er bare glade for at saken er løst, sier han.

Paret skal mandag ha fortalt en lokal TV-kanal at de er fornøyde med politiets arbeid i saken.

– Våre hjerter banker for sønnen vår. Vi er glade for støtten vi har fått fra menneskene i El Salvador, sa Casanella.

Fattet umiddelbart mistanke

Paret reiste fra USA til El Salvador slik at Mercedes kunne føde i hjemlandet sitt.

Like etter at de kom hjem med den den nyfødte gutten sykehuset påstod var deres, bestemte de seg for å ta en DNA-test av gutten.

Da oppdaget de at gutten faktisk ikke var deres. 

– Vi har ikke klart å sove, nå som vi tenker på hvor han er og hvem som har ham, fortvilte Mercedes overfor en lokal TV-kanal.

Richard Cushworth og Mercedes Casanella skal ha uttalt at de ønsker å beholde Jacob hvis ikke foreldrene hans blir funnet.