Premier League

Fotballryktene:
– Arsenal prøvde å hente italiensk stjerne

Og Paul Pogba takket nei til Chelsea.

For nøyaktig en uke siden satt fotballfans over hele verden forventningsfulle og ventet på hva som ville skje på deadline day i England.

Det var dagen de store overgangene skulle komme, men som i stedet ble et eneste langt antiklimaks.

Men det betyr ikke at det ikke ble jobbet med ulike løsninger, som ikke ble noe av.

En som jobbet på spreng helt til det siste var Arsene Wenger. Arsenal-manageren lovet at de ville kjøpe dersom spillere på et ønsket nivå var tilgjengelig. Men det var det tydeligvis ikke. En posisjon The Gunners virkelig ønsket å forsterke, var på defensiv midtbane. Men Wenger var ikke ute etter en ballvinner til å utfordre Francis Coquelin om plassen. I stedet skal han ha forsøkt å hente en dyptliggende playmaker. For Daily Express hevder at Arsenal prøvde å hente den italienske midtbanespilleren Riccardo Montolivo fra AC Milan, men ble møtt med et klokkeklart nei.

Det var også et sterkt ønske om en spiss på Emirates. Men Wenger sliter litt med å hente inn et klart førstevalg og plassere Olivier Giroud og Theo Walcott permanent på benken. Derfor kommer det ikke som noen bombe at franskmannen heller tenker langsiktig. Calciomercato skriver at Wenger skal være veldig interessert i Basels 18 år gamle måltjuv Breel Embolo. Spissen er allerede landslagsspiller for Sveits, og er en av de mest lovende angriperne i Europa i øyeblikket.

Ikke alle rykter har like mye hold i virkeligheten. Det fikk nok en og annen Arsenal-supporter erfare i helgen. For plutselig dukket det opp rykter om at Arsenal hadde sikret seg supertalentet Rex Secco. Den ukjente 16-åringen skulle ha signert for The Gunners i en avtale verdt nærmere en halv milliard kroner. Det dukket til og med opp videoer av angriperen i sosiale medier. Men for dem som var våkne, så klarte de å se sammenhengen mellom Soccerex og Rex Secco. Det hele var bare et pr-stunt for Soccerex Global Convention i Manchester, verdens største fotballkonferanse.

Men en unggutt som faktisk eksisterer er Dani Ceballos. Midtbanespilleren er inne i sin siste sesong av kontrakten sin med Real Betis, og både Arsenal og Liverpool er ifølge Daily Mirror interessert i å hente 19-åringen til England. Ceballos imponerte under U19-EM i sommer og blir sammenlignet med Cesc Fabregas i spillestilen.

Liverpool fortsetter å leie ut ungguttene sine. Nå er det Sergi Canos som skal få følelsen av å spille førstelagsfotball. Den 18 år gamle angriperen skal spille for Brentford ut året, skriver Liverpool Echo.

Tro ikke at ryktene om Chelseas jakt på Paul Pogba var tatt helt ut av det blå. For The Sun skriver at franskmannen selv takket nei til et tilbud fra de kongeblå i sommer. Rett og slett fordi timingen var gal for å flytte på seg.

Men det betyr ikke at franskmannen ikke kommer til å forlate Juventus i fremtiden. I et intervju med Telefoot forteller han at han ikke vet hvor lenge han blir i klubben. Fremtiden vil vise hvor 22-åringen fortsetter karrieren sin.

En annen franskmann som kan komme til å flytte på seg er Kurt Zouma. Unggutten har ikke fått den tilliten i Chelseas midtforsvar som han har ønsket seg. I januar vil Fiorentina prøve å lokke ham Italia med lovnader om fast plass i startoppstillingen. Ifølge Corriere dello Sport vil de prøve å få Chelsea på gli ved først å leie Zouma, men de håper de kan gjøre overgangen permanent.

Riyad Mahrez har tatt Premier League med storm denne høsten. Og nå er algireren blitt lagt merke til utenfor England også. For El Mundo Deportivo skriver at Barcelona ønsker å hente Leicester-spilleren i januar for å fylle hullet som oppstod i spillertroppen da Pedro dro til Chelsea.

Manchester Uniteds spillerstall flommer ikke over av spisser. Men etter at Anthony Martial ble hentet inn for en sum som gjør det umulig å plassere ham på reservelaget, så er veien til A-laget lang for James Wilson. Men 19-åringen trenger neppe å være redd for at han ikke får spille denne sesongen. For ifølge Daily Mail skal mer enn 20 klubber ha kontaktet Manchester United med ønske om å leie Wilson den kommende sesongen. Derby County skal være en av klubbene som viser størst interesse for spissen.

Manchester United ønsket å hente den argentinske midtbanespilleren Lucas Biglia, men ryktene har fortalt at han har signert en ny kontrakt med Lazio. Dette avkrefter nå spilleren selv. Til det argentinske nettstedet hoymercedes.com.ar forteller han at ingen kontrakt er signert. Dermed kan et nytt fremstøt fra de røde djevlene komme i januar.

Ingen aktive spillere har scoret flere mål i Bundesliga en peruvianeren Claudio Pizarro. Veteranspissen har scoret 176 mål i den tyske toppserien, og nå kan det bli enda flere. For Sport1 skriver at 36-åringen har signert for Werder Bremen for tredje gang i karrieren. Kontrakten hans med Bayern München gikk ut etter forrige sesong, og det var ventet at han ville gå for en gyllen pensjon i Midt-Østen, men nå har han i stedet returnert til Weserstadion. Scorer han sju mål denne sesongen, vil han passere Dieter MüllerKlaus AllofsStefan Kuntz og Ulf Kirsten, og klatre opp på femteplass på listen over tidenes toppscorere i Bundesliga. Men det er et stykke opp til Gerd Müllers 365 scoringer.