FREMGANG: Arbeiderpartiet øker oppslutningen, men det er små bevegelser.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix FOTO: PEDERSEN, TERJE /
FREMGANG: Arbeiderpartiet øker oppslutningen, men det er små bevegelser.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix FOTO: PEDERSEN, TERJE /

Siste gallup: Støre litt på vei oppover

Fremskrittspartiet går svakt tilbake og Arbeiderpartiet svakt frem på TV 2s gallup en uke før valglokalene stenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det daglige kommunevalgbarometeret TNS Gallup lager for TV 2 viser mandag kveld at det er små bevegelser blant velgerne.

Ap mest frem

Arbeiderpartiet øker oppslutningen med 0,6 prosentpoeng til 32,9, som er den største endringen på målingen.

Bakgrunnstallene viser at 71 prosent av Arbeiderpartiets velgere fra forrige kommunevalg sier at de vil stemme på partiet i dag. Partiets oppslutning øker litt blant de yngste velgerne, samtidig som oppslutningen øker noe i Oslo og Akershus.  

Frps nest laveste

Fremskrittspartiet går ned med 0,4 prosentpoeng til 8,8 prosent. Det er den nest laveste oppslutningen TNS Gallup har målt for partiet på de nasjonale kommunevalgmålingene.

Bare 57 prosent av Frp-velgerne fra forrige kommunevalg sier at de vil stemme på partiet i dag. 

Også Høyre går ned 0,3 til 23,5 prosent. Høyre mister noen flere tidligere velgere til Arbeiderpartiet, samtidig som de henter noen færre tidligere velgere fra Frp.

Stabilt i sentrum

Ingen av sentrumspartiene rikker seg så mye som en tiendel på målingen mandag kveld, sammenlignet med målingen som ble publisert søndag.

Senterpartiet er størst i sentrum med 6,6 prosent, KrF får 6,1 og Venstre 4,1 prosent.

SV kan notere seg for 5,3 (+ 0,1), De Grønne 5,1 (- 0,1) og Rødt 2,7 (som søndag). 

De Grønne henter fortsatt mange tidligere Arbeiderpartivelgere.

Andre partier og lister får 4,1 prosent (som søndag). I denne gruppen er Pensjonistpartiet størst med 0,7 prosent, Demokratene 0,3 og Partiet De Kristne 0,3. I tillegg består denne gruppen av en rekke navngitte lokale lister som stiller til valg.  

Målingen er laget av TNS Gallup  med personlige telefonintervjuer av 1978 personer med stemmerett i tidsrommet 2. - 7. september. 72,6 prosent oppga partipreferanse. Feilmarginen er +/- 1,0 - 2,0 prosentpoeng.