VIL HJELPE: Charles Alston ønsker å redde mannen som puttet han bak lås og slå i 25 år. FOTO: RICHARD ADKINS / WRAL NEWS
VIL HJELPE: Charles Alston ønsker å redde mannen som puttet han bak lås og slå i 25 år. FOTO: RICHARD ADKINS / WRAL NEWS

Charles (62) er dømt til 25 års fengsel – vil redde livet til dommeren som dømte ham

I kampen mot kreft fikk høyesterettsdommeren seg en stor overraskelse. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høyesterettsdommer Carl Fox i USA kjemper en kamp mot leukemi og trenger en benmargsdonor, men har hittil ikke funnet noen match.

KREFTSYK: Dommer Carl Fox kjemper en kamp for livet. FOTO: RICHARD ADKINS  / WRAL NEWS
KREFTSYK: Dommer Carl Fox kjemper en kamp for livet. FOTO: RICHARD ADKINS / WRAL NEWS

På sin desperate jakt etter en donor, har Fox nå fått et tilbud han aldri hadde trodd han ville motta, skriver amerikanske Wral.com. 

Vil redde Fox' liv

Fox var dommer i rettssaken til den innsatte Charles Alston, og dømte Alston til 25 års fengsel. Nå ønsker Alston å redde dommerens liv, hvis han kan.

Alston tilbyr nemlig å donere benmarg til Fox dersom de er en match. Det forteller den fengselsinnsatte i et brev han har skrevet til dommeren. 

I brevet skriver Alston at han ikke bærer nag eller hat ovenfor dommeren, og at han gjerne vil hjelpe. 

– Jeg er kanskje ikke en match, men jeg er villig til å gjøre det dersom det trengs, skriver Alston, som soner straff for væpnet ran. 

Veldig rørende

Grunnet risiko for smittsomme sykdommer kan ikke fengselsinnsatte stille som donorer i USA. Fox synes likevel at gesten er flott. 

– Jeg hadde aldri trodd at Charles Alston skulle skrive til meg med en hjelpende hånd, og tilby seg å gjøre noe som kan redde livet mitt, sier Fox til Wral.com. 

Den rørende historien er nå blitt en del av Fox' reise i kampen mot kreft, og gitt kampanjen "Save the Fox" mye oppmerksomhet. Kampanjen er Fox' bidrag for å reise bevissthet rundt leukemi og om behovet for benmargsdonorer.