Oslo  20150805.
Statsminister Erna Solberg (H) starter Oslo-valgkampen med husbesøk på Bjerke onsdag kveld.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix FOTO: BRAASTAD, AUDUN /
Oslo 20150805. Statsminister Erna Solberg (H) starter Oslo-valgkampen med husbesøk på Bjerke onsdag kveld. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix FOTO: BRAASTAD, AUDUN /

Erna Solberg avviser hastemøte om Syria-flyktninger

Venstre ba i går statsministeren innkalle til hastemøte i Stortinget, men Erna Solberg (H) mener det ikke er nødvendig. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Erna Solberg avviser at det blir et hastemøte, og vil i stedet vil legge frem en tilleggsproposisjon i statsråd den 18. september.

– Vi har mottatt brevet fra Venstre og er glad for at det synes å være bred politisk enighet om behov for ekstra bevilgninger i den situasjonen vi nå står i. Som varslet vil regjeringen legge fram en tilleggsproposisjon for å håndtere den økte tilstrømningen av asylsøkere til Norge på en god måte. Denne proposisjonen vil bli fremmet allerede i neste statsråd 18. september, sier Solberg i en kommentar til NTB.

Ansvar for å hjelpe

Venstres leder mener ekstraordinære tiltak må ti li en ekstraordinær situasjon. 

– Flyktningesituasjonen i Syria, Middelhavet og deler av Europa opprører oss. Ikke siden andre verdenskrig har det vært så mange mennesker på flukt i vår del av verden. Norge har et ansvar for å bidra. Vi har et ansvar for å hjelpe til. Både her hjemme, i andre land i Europa og i nærområdene, mener Skei Grande.

Kan håndtere situasjonen

Hun understreker at regjeringen følger situasjonen tett og vil sørge for at mottaksapparatet kan håndtere situasjonen.

– UDI har allerede en særskilt budsjettfullmakt som gir dem anledning til å overskride budsjettet til mottaksdrift dersom behovet for mottaksplasser blir større en forventet. Det skal sikres at det er ressurser nok til å skaffe et sted å bo for alle asylsøkere. Vi har også styrket kapasiteten til Politiets utlendingsenhet og vil foreslå ytterligere bevilgninger i tilleggsproposisjonen som legges fram for Stortinget snarlig, sier Solberg.