De to omkomne som ble funnet lørdag antas å være to av de tre savnede brødrene Heldal. FOTO: ROY ARNE SALATER / TV 2
De to omkomne som ble funnet lørdag antas å være to av de tre savnede brødrene Heldal. FOTO: ROY ARNE SALATER / TV 2

Politiet frigir navnene på savnede brødre i Steigen

To personer er funnet druknet. Nå letes det til havs og til lands etter en tredje person. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De tre brødrene Bjarne (76), Asle (75) og Edmund Heldal (67) ble meldt savnet av deres familier da de ikke fikk kontakt med dem søndag.

Sivilforsvaret i Steigen settes nå inn i letingen etter den diste savnede broren i Steigen.  FOTO: ROY-ARNE SALATER / TV 2
Sivilforsvaret i Steigen settes nå inn i letingen etter den diste savnede broren i Steigen. FOTO: ROY-ARNE SALATER / TV 2

De tre var på hyttetur i Steigen kommune, da de forsvant. Sent søndag kveld ble to personer funnet omkommet i Vinkfjorden.

De to omkomne er ikke blitt identifisert, men politiet setter dette i sammenheng med de tre brødrene.

Redningsmanneskapene søker etter den tredje personenen mandag. Politi med hunder, Kystvakta, redningsskøyte, samt mannskaper fra Røde Kors og andre frivillige er med i søkene. 

Det letes i området hvor de to andre ble funnet omkommet sønsdag kveld, men på grunn av strømforholdene i havet, må leteområdet utvides. Letemannskaper vil i dag gå strandsøk på begge sider av fjorden.

De tre brødrene var sammen på en familiehytte i Helldal. De er bosatt i Sogn og Fjordane og i Telemark. Ifølge politiet har ingen hatt kontakt med de tre siden torsdag.