PENGER I 2015: Venstres leder Trine Skei Grande ber Erna Solberg ta grep for å gjøre flyktningenes situasjon bedre. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PENGER I 2015: Venstres leder Trine Skei Grande ber Erna Solberg ta grep for å gjøre flyktningenes situasjon bedre. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Venstre vil hasteinnkalle Stortinget for flyktningemøte

Venstres leder Trine Skei Grande ber statsministeren ta initiativ til et ekstraordinært stortingsmøte om flyktningesituasjonen i Syria, og får støtte av KrF og SV. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skei Grande (V) sendte søndag et brev til Erna Solberg (H) der hun ber om at Stortinget kalles inn en måned før det formelt åpner. Venstre vil at alle nødvendige vedtak skal komme på plass, slik at ikke mangel på penger i årets budsjett skal hindre Norges innsats for flyktningene. 

Både KrF og SV støtter Venstres forslag.

– Krisen er i år

Venstre vil ha økt innsats og sørge for omprioriteringer på statsbudsjettet for 2015. I brevet  til statsministeren skriver Grande at dette ikke kan la seg sinke av at Stortinget formelt åpner først om en måneds tid.

– Budsjettet for i år er vedtatt, og denne krisen er jo i år. Ettersom vi er budsjettpartner med regjeringen vil vi at Stortinget skal ha alle fullmakter til å gjøre noe med denne krisa i orden, sier Skei Grande til TV 2 mandag.

I brevet til Erna Solberg skriver Skei Grande også at:

«Venstre støtter de signalene som er kommet fra Regjeringen om økt innsats i forbindelse med statsbudsjettet for 2016, men vi mener at vi allerede i år, og så raskt som mulig, må bevilge mer for å avhjelpe situasjonen.»

Være med på EUs møte

14. september møtes EUs innenriks- og justisministere til et ekstraordinært møte om flyktningene. 

– Vi mener også at en statsråd bør dra ned til EU-toppmøtet som skal holdes om dette. Om statsråden trenger fullmakter til det møtet, da bør vi være klare til å gi det, sier hun til TV 2. 

Hun mener Norge ikke har tid til å vente til bevilgningene kommer i 2016. 

– Flyktningesituasjonen i Syria, Middelhavet og deler av Europa opprører oss. Ikke siden andre verdenskrig har det vært så mange mennesker på flukt i vår del av verden. Norge har et ansvar for å bidra. Vi har et ansvar for å hjelpe til. Både her hjemme, i andre land i Europa og i nærområdene, mener Skei Grande.